BMW şi GM vor dezvolta împreună pile de combustibil
General Motors şi BMW vor lucra la un sistem avansat de propulsie pe hidrogen. Cei doi constructori au decis să colaboreze pentru a-şi reduce costurile de dezvoltare.
BMW şi General Motors îşi vor uni forţele pentru a dezvolta un tren de propulsie cu pile de combustibil. Detaliile parteneriatului nu au fost încă publicate, dar cei de la BMW au declarat pentru nemţii de la Wirtschaftswoche că poartă discuţii cu General Mtoros în privinţa viitoarelor tehnologii. Noul parteneriat GM-BMW apare în contextul în care constructorul bavarez a semnat un parteneriat cu Toyota (rivalul numărul unu al General Motors) în urmă cu o săptămână, în baza căruia nemţii vor primi acces la tehnologia hibridă a japonezilor, iar niponii vor primi în schimb motoare diesel dezvoltate de BMW.
În baza noului parteneriat dintre BMW şi General Motors, constructorul bavarez va obţine acces la tehnologia de pile de combustibil a celor de la GM şi corporaţia americană îşi va reduce costurile de dezvoltare. Oficialii General Motors au refuzat să comenteze despre un eventual parteneriat cu BMW, semn că partenerii sunt încă în tratative şi nu au parafat o înţelegere. BMW a dezvoltat mai multe modele alimentate cu pile de combustibil, dar dezvoltarea modelelor cu hidrogen a fost mutată în laborator deoarece costurile erau destul de ridicate, iar infrastructura staţiilor de alimentare cu hidrogen îi obliga pe aceştia să deruleze testele doar în anumite zone.
GM are deja în ofertă câteva modele alimentate cu pile de combustibil, iar acestea au fost distribuite într-un regim special.Primul sistem de propulsie pe hidrogen de la GM a debutat în 1997 pe modelul HydroGen1, bazat pe un Opel Zafira. Respectivul tren de propulsie era atât de mare, încat monovolumul mai avea doar două locuri în urma instalării sistemului de propulsie cu pile de combustibil. Până în 2020, cei de la General Motors vor să aibă un milion de vehicule alimentate cu hidrogen pe şoselele lumii.
Via | AutomotiveNews (înreg.)
E bine daca se lucreaza la pilele de combustie. In 10 ani vor intra pe piata la fel ca electricele. E o tehnologie viabila ce va merge in paralel cu masinile 100% electrice.