BMW Seria 6 ar putea fi relansat ca înlocuitor pentru Seria 4 și Seria 8

Publicat joi, 27.06.2024 12:07 de Tiberiu Safta

Potrivit unor informații apărute în presă, BMW Seria 6 ar putea renaște în viitorul apropiat ca un înlocuitor pentru actualele modele Seria 4 și Seria 8. În același timp, au apărut informații care sugerează că BMW XM nu va primi o generație nouă.

BMW Seria 6 a fost retras din producție la mijlocul lui 2023 odată cu încetarea producției variantei Gran Turismo. În cazul variantelor coupe și cabrio, acestea au fost retrase în 2018, fiind înlocuite indirect de către Seria 4 și Seria 8. Pentru ceva vreme, s-a crezut că BMW Seria 6 nu va mai reveni în viitorul apropiat.

Acum, însă, acest lucru s-ar putea schimba mai repede decât era anticipat. Conform publicației Automotive News, se pare că BMW ar urma să relanseze Seria 6 în următorii ani, sub forma unui coupe și a unei decapotabile. Lansarea noului model ar urma să aibă loc în 2026 și ar putea înlocui actualele modele Seria 4 și Seria 8.

Informațiile de până acum sugerează că noua generație Seria 6 va fi bazată pe arhitectura Cluster Architecture, care poate primi motoare termice, hibride și electrice. Pentru moment, nu se știe dacă noul BMW Seria 6 va fi exclusiv electric sau va păstra și câteva motorizări termice.

„Coupe-urile și decapotabilele sunt modelele de volum mai mic, dar caracterul lor orientat către performanță are de câștigat de pe urma electrificării”, a declarat Sam Fiorani, vice-președintele companiei de analize AutoForecast Solutions. „Modelele rămase în gamă vor fi în mare parte hibride pentru a micșora emisiile și pentru a ține în viață tradiționala performanță BMW”, a mai adăugat acesta.

Alături de această veste, a mai apărut o informație care spune că actualul BMW XM, SUV-ul de performanță dezvoltat integral de divizia BMW M, nu va primi o generație nouă. BMW nu a confirmat această informație, însă au existat, anterior, informații despre un înlocuitor electric al lui XM care urma să fie lansat în 2028. Acela ar urma să fie anul în care producția lui XM va lua sfârșit.

via Carscoops

  • Matei, joi, 27.06.2024 14:50

    Dacă va fi făcut pe Cluster Architecture nu va fi exclusiv electric.

  • Dutz, joi, 27.06.2024 21:49

    Pot confirma informația referitoare la XM din “interior”, este indubitabil un dezastru comercial și cum am spus arată efectiv ca dreq. Este mare varză la BMW pe parte de design, iar new classe OMG, sper să-i “scuture” careva până nu-i prea târziu. Nu poți să își cu marini premium care arată ca Lego.

    Dutz, joi, 27.06.2024 21:50

    *mașini