7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (9)

Publicat vineri, 10.05.2013 18:27 de Bogdan Mirică

Automarket revine astăzi cu un nou episod al celor mai proaspete creaţii din lumea tuningului. Ne vor însoţi noul Range Rover Sport, o armată de Mercedes-uri şi chiar micul Chevrolet Trax.

Episoadele ”7 ZILE DE TUNING” revin astăzi cu o nouă pagină. Jumătate din protagoniştii celor 10 locuri alese de noi sunt modele Mercedes, care au luat cu asalt scena tuningului european şi american. Pe lângă modelele din Stuttgart avem tuningul de revenire al celor de la Gemballa, primul pachet pentru proaspătul Range Rover Sport şi chiar o propunere pentru Chevrolet Trax.

  • Mercedes C-Klasse by Misha Design

    Pentru cei care vor să iasă în evidenţă cu orice preţ, tunerii americani de la Misha Design au pregătit un kit de caroserie ce nu poate trece neobservat. Cobai a servit actualul Mercedes C-Klasse facelift coupe. Inspiraţi de aspectul versiunii de performanţă C63 AMG Black Series, kitul include un spoiler frontal mult mai agresiv, o capotă cu guri de ventilaţie şi bosaje mult mai largi ale caroseriei. Nu lipsesc pragurile laterale, eleronul montat pe portbagaj, spoilerul posterior cu deflector din fibră de carbon şi o priză de aer pentru acoperiş. Clienţii pot comanda şi jante de 19 inch din aliaj.

  • Ferrari F12 Berlinetta by Revozport

    Revozport a fost de părere că până şi exclusivistul Ferrari F12 Berlinetta poate primi o notă personală. Aşa a luat naştere pachetul de accesorii destinate supercarului italian, compus din elemente discrete, din fibră de carbon, cu un preţ pe măsură. Botezat RZF-12, kitul include o extensie pentru spoilerul faţă (2100 de dolari), praguri laterale din acelaşi material (2900 de dolari), eleron posterior (1300 de dolari), toate din fibră de carbon. Acelaşi material va fi folosit şi pentru suportul farurilor de ceaţă (380 de dolari) şi un deflector pentru spoilerul spate (2900 de dolari). Clienţii pot opta şi pentru o evacuare din titan (7490 de dolari), dar şi pentru o carcasă din fibră de carbon pentru motor (6800 dolari).

  • Mercedes E-Klasse Coupe by Prior Design

    Mercedes E-Klasse Coupe primeşte o faţă nouă, mult mai atletică de la Prior Design, tuner care cochetase în ultima perioadă mai mult cu modele BMW. Specialiştii au pregătit un kit de caroserie complet, construit din material Dura-Flex, adică plastic ranforsat. Acesta include spoilere noi, un deflector spate, praguri laterale şi o fantă de aerisire pe capotă. Nu lipsesc bosajele şi nici eleronul spate. Preţul pentru acest pachet este 7990 de euro.

  • Mercedes CLA by Brabus

    Cum era şi normal, Brabus s-a grăbit să modifice aspectul noului Mercedes CLA. Sedanul coupe de segment compact s-a ales însă cu o listă de modificări discrete, care nu alterează designul general. Suspensia standard a fost înlocuită cu una nouă, uşor mai coborâtă, iar lista de jante include acum noile seturi Monoblock de 18 şi 19 inch, cu cinci designuri distincte. Pentru versiunea CLA250, Brabus oferă kitul PowerXtra, care urcă puterea motorului la 245 de cai şi 385 Nm, o îmbunătăţire cu 34 de cai şi 35 de Nm faţă de modelul standard.

  • Porsche 911 Carrera S Convertible by Gemballa

    Gemballa revine în prim plan cu un nou pachet de tuning, de această dată pentru Porsche 911 Carrera S Convertible. Preţul pachetului este de 19.860 de euro şi include un nou spoiler frontal, praguri laterale şi o extensie din fibră de carbon pentru bara faţă. În partea din spate Gemaballa foloseşte un ornament din fibră de carbon între cele două stopuri, un deflector discret şi o evacuare supradimensionată care aduce în plus şi 10 cai putere, urcând totalul la 405 cai. Nu lipsesc frânele Brembo şi suspensia sport cu 20 de mm mai coborâtă.

  • Mercedes E-Klasse facelift by German Special Customs

    Noul Mercedes E-Klasse facelift a ajuns deja pe mâinile celor de la German Special Customs care i-au oferit un aspect mult mai agresiv. Au apelat pentru asta la un nou spoiler frontal din fibră de carbon, sinonim cu un deflector posterior din acelaşi material. Nu lipsesc pragurile laterale, bosajele cu guri de ventilaţie, evacuare cu patru terminaţii şi eleronul montat pe portbagaj. Vor urma şi câteva modificări sub capotă, însă ele vor fi disponibile la jumătatea acestui an.

  • Mercedes E-Klasse Estate by KTW Tuning & Brabus

    Dacă unii s-au ocupat deja de faceliftul lui E-Klasse, KTW Tuning, în colaborare cu Brabus, a decis să ofere o interpretare proprie a variantei Estate de dinainte de revizuire. Aşa se face că Mercedes E-Klasse Estate vine cu un look nou, dominat de o grilă nouă, un spoiler frontal redesenat, bosaje mai largi, bare de amarare pe acoperiş şi o serie de logo-uri noi. Brabus a asigurat şi îmbunătăţirile aduse motorului, care au presupus o trecere de la cei 228 de cai ai versiunii E350 CDI la un total de 308 cai putere. Tot Brabus a oferit şi setul de jante de 19 inch, încălţate cu pneuri Pirelli.

  • BMW X6 M by Inside Performance

    BMW X6 M Stealth este creaţia celor de la Inside Performance. Tunerii şi-au dorit un SUV care să iasă în evidenţă şi asta au obţinut. Au împrumutat un kit de caroserie de la AC Schnitzer, la care au adăugat o grilă de culoare neagră, jante de provenienţă Vorsteiner şi o suspensie KW. Inside Performance a instalat la interior un ecran care afişează toate datele despre funcţionarea SUV-ului. Sub capotă tunerul oferă un nou sistem ECU, capabil să urce puterea motorului V8 la nu mai puţin de 700 cai şi 850 de Nm. Totul a fost învelit apoi într-o folie cu design specific aplicată peste caroserie.

  • Chevrolet Trax by Irmscher

    Micul Chevrolet Trax, abia ajuns pe piaţa din Europa, a atras deja atenţia tunerilor. Primul care s-a grăbit să vină cu un pachet a fost Irmscher, recunoscut pentru pachetele dezvoltate de obicei pe modele Opel. Tunerii au introdus mânere cromate pentru portiere, o evacuare de asemenea cromată şi un set de jante Aerostar de 19 inch. Pentru cei care nu sunt mulţumiţi cu ideea de SUV, Irmscher oferă şi o suspensie ce coboară garda la sol cu 30 de mm. Despre interior nu au fost publicate informaţii, dar Irmscher promite piele premium, praguri cu inserţii din inox, un volan îmbrăcat în piele şi covoraşe cu sigla Irmscher.

  • Range Rover Sport by Lumma Design

    Deşi abia şi-a făcut apariţia în presă, Range Rover Sport a ajuns deja în atelierele celor de la Lumma Design, care au inventat rapid un kit de accesorii pentru cel mai nou produs al britanicilor. Pentru o imagine puternică, SUV-ul a primit bosaje largi pentru faţă şi spate, un spoiler frontal redesenat, cu lumini LED integrate, şi un deflector înglobat în bara spate. Îşi fac simţită prezenţa şi evacuările duble, eleronul amplasat pe hayon şi jantele din aliaj, cu dimensiuni de 19 şi 20 de inch. Pachetul este completat de o capotă din fibră de carbon care mai reduce din masa totală a SUV-ului.

Mai departe...