7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (4)

Publicat vineri, 08.02.2013 18:59 de Bogdan Mirică

Înainte de weekend vă propunem din nou o listă cu cele mai interesante propuneri de tuning ale săptămânii care s-a încheiat. Vecinii bulgari au şi de această dată două kituri atrăgătoare.

Ca în fiecare săptămână, Automarket vă invităm în lumea tuningului auto. Avem pentru voi şi astăzi 10 dintre cele mai interesante tuninguri prezentate în ultima săptămână. Printre cele mai neobişnuite propuneri se numără două kituri ale vecinilor bulgari de la Vilner şi un Porsche Panamera modificat în stil canadian.

  • Mitsubishi Lancer Evo X by Vilner

    Casa de tuning Vilner, situată la sud de Dunăre, la vecinii bulgari, s-a afirmat cu o serie de pachete de modificări destinate interiorului. Vilner plănuieşte însă o nouă ofensivă, de această dată ceva mai complexă. Bulgarii vor să dezvolte un kit de tuning pentru actualul Mitsubishi Lancer Evo X, anticipat deja de o serie de schiţe. Modelul de performanţă ar urma să primească un kit de caroserie agresiv, cu multe accesorii, un acoperiş vopsit în culoarea neagră, lumini LED şi un eleron de mari dimensiuni, din fibră de carbon, amplasat pe portbagaj. Interiorul va primi şi el amprenta Vilner.

  • Ford Focus ST by MS Design

    Salonul Auto de la Geneva este un bun prilej pentru noi premiere nu doar în cazul constructorilor auto. Şi tunerii profită de evenimentul elveţian pentru a prezenta publicului noi creaţii. Specialiştii de la MS Design au anunţat că vor dezvălui la Geneva Ford Focus ST Competition, propria lor interpretare a hot-hatch-ului american. La nivel estetic, modelul compact primeşte un nou spoiler forntal, praguri laterale şi un deflector nou. Nu lipsesc jantele de 20 de inch, eleronul montat pe hayon şi suspensia rigidizată. Sub capotă, MS Design nu se va atinge de cei 250 de cai putere oferiţi în standard.

  • Audi S6 by MTM

    Audi S6 se află de ceva timp alături de noi. Motiv pentru care tunerul german MTM, specializat în modificarea modelelor Audi, a decis să dinamizeze puţin oferta din Ingolstadt cu un kit special dedicat sportivei. Acesta afectează în primul rând resursele ascunse sub capotă. Motorul V8 bi-turbo, de 4.0 litri primeşte un ECU recalibrat şi alte mici modificări ce urcă puterea totală la 555 de cai şi 700 de Nm. Saltul este destul de mare, având în vedere că versiunea de serie oferă 420 de cai şi 550 de Nm. Graţie aportului de putere, sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 4.2 secunde, cu 0.6 secunde mai rapid. Viteza maximă ajunge la 290 km/h. Nu lipsesc suspensia nouă, jante MTM Bimoto şi un nou kit de frâne Brembo.

  • BMW Seria 6 Gran Coupe by Hartge

    BMW Seria 6 Gran Coupe se bucură de atenţia tunerilor germani de la Hartge. Aceştia şi-au îndreptat atenţia asupra versiunilor 640i şi 640d. ”Benzinarul” oferă 320 de cai putere în versiunea standard, însă după tratamentul Hartge el ajunge să livreze 367 de cai la 5900 de rotaţii şi un cuplu motor de 520 Nm. În cazul dieselului, cei 313 cai putere oferiţi standard, se transformă în 362 de cai. Cuplul motor creşte şi el de la 630 Nm la 730 de Nm, disponibil chiar de la 1800 de rotaţii. Alături de kiturile de putere, Hartge oferă suspensii noi pentru ambele versiuni. Ele reduc garda la sol cu 20 de mm, în cazul lui 640i, şi cu 30 de mm în cazul lui 640d. La nivel estetic, Seria 6 Gran Coupe se remarcă prin logo-ul Hartge pe capotă şi noile seturi de jante.

  • Porsche Cayman by SpeedArt

    Casa de tuning SpeedArt, specializată în modificarea modelelor Porsche, a publicat o schiţă a viitorului său kit, botezat SP81-CR şi dedicat noului Cayman. Modificările vor debuta în cadrul Salonului de la Geneva şi vor include o nouă capotă, un nou spoiler frontal şi inserţii din fibră de carbon. Posteriorul este dominat de un spoiler nou, cu deflector inclus, şi de un eleron fix. Nu lipsesc jantele de 21 de inch LSC Forged, nici suspensia ajustabilă şi nici evacuarea montată central. Pentru interior, germanii au pregătit o tapiţerie nouă din Alcantara. La capitolul motorizări, SpeedArt va reuşi să-i ofere Cayman-ului mai multe versiuni de putere: de 345, de 360 şi de 400 de cai putere.

  • BMW Seria 5 şi Seria 6 by Vilner

    Revenim la sud de Dunăre, la bulgarii de la Vilner, care ne propun un kit special pentru două modele BMW: Seria 5 şi Seria 6. La nivel exterior, ambele au fost învelite în folie albă la nivelul caroseriei, stopurile le-au fost redesenate, iar pe uşa portbagajului a fost amplasat un eleron discret din fibră de carbon. Look-ul este completat cu jante din aliaj, în culorile grafit şi negru. Interiorul a fost decorat din abundenţă cu Alcantara de culoarea fildeşului. Materialul este regăsit pe oglinda retrovizoare şi pe toate elementele din plastic ale scaunelor faţă şi spate. Volanul a primit şi el nuanţe de negru şi roşu ca în aproape tot habitaclul.

  • Lamborghini Gallardo by RENM Performance

    Specialiştii de la RENM Performance au gândit un kit de personalizare pentru un model exotic: Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale. Supercarul a fost echipat cu un kit din fibră de carbon, care reduce masa totală, creşte apăsarea aerodinamică şi îmbunătăţeşte răcirea motorului şi a frânelor. Motorul V10 a fost modificat pentru a produce 700 de cai putere la 8500 de rotaţii. Este suficient pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.2 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decât varianta de serie. Viteza maximă a urcat şi ea de la 320 la 330 de km/h. RENM Performance a modificat şi şasiul şi a îmbunătăţit sistemul de frânare.

  • Mercedes ML63 AMG by Lorinser

    Casa de tuning Lorinser, specializată în modificarea modelelor Mercedes, a decis să îmbunătăţească vechiul său kit disponibil pentru actualul ML63 AMG. SUV-ul german de performanţă primeşte, pe lângă vechile modificări aerodinamice şi tehnice, trei seturi diferite de jante. Acestea se numesc RS10 şi au o dimensiune de 21 de inch.

  • Porsche Panamera by Anibal Automotive Design

    Pentru cei care se întrebau dacă în Canada există tuning auto, avem astăzi răspunsul. Ultimul kit pentru Panamera, unul dintre cele mai populare modele Porsche când vine vorba de modificări, soseşte chiar din Canada. Casa de tuning se numeşte Anibal Automotive Design, iar kitul pentru Panamera a fost botezat Prestige. Pachetul aerodinamic este anticipat de o serie de imagini generate pe calculator. Acestea presupun echiparea modelului din Stuttgart cu spoilere redesenate, jante din aliaj în culorile argintiu sau negru, o extensie pentru bara faţă, un nou eleron posterior, amplasat pe hayon, praguri laterale şi o capotă cu prize de ventilaţie.

  • Ford Focus ST by Fifteen52

    Prezenţi în cadrul Salonului Auto de la Chicago, Ken Block, Ford Racing şi specialiştii de la Fifteen52 vor expune în faţa publicului prezent Project ST. După cum o sugerează şi numele Project ST este proiectul de tuning pentru trei exemplare ale noului Ford Focus ST. Echipa formată cu această ocazie a înlocuit evacuarea, a îmbunătăţit şasiul, a instalat un intercooler performant şi a recalibrat sistemul ECU. Nu lipseşte diferenţialul cu alunecare limitată, un ambreiaj Centerforce şi un sistem de frânare nou, ce include etriere cu patru pistonaşe. La nivel exterior, atenţia cade asupra bosajelor foarte largi, preluate de la modelul Focus cu care Ford aleargă în Campionatul Chinez de Turisme.

Mai departe...
  • astra, sâmbătă, 09.02.2013 00:58

    ce tari is bulgarii...