7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (10)

Publicat vineri, 24.05.2013 18:19 de Bogdan Mirică

Automarket revine astăzi cu noi propuneri de tuning pentru săptămâna care a trecut. Îşi fac apariţia mai multe modele Range rover, Ferrari 458 Italia Spider şi chiar Volkswagen Golf 7 GTD.

Propunerile de tuning pe care vi le oferim săptămâna aceasta au în prim plan mai multe supercaruri. Ferrari 458 Italia Spider şi McLaren MP4-12C Spider ne aduc aminte că ne apropiem de vară, în vreme ce Audi R8 V10 se vrea a fi un performer în orice anotimp. Tot astăzi vă mai aducem în atenţie şi câteva kituri pentru modelele Range Rover.

  • Ford F-150 by Henneessey Performance

    Hennessey Performance a pregătit un kit de tuning pentru un simbol al pick-up-urilor americane: Ford F-150. Botezat VelociRaptor, modelul a fost transformat dintr-un pick-up într-un SUV cu opt locuri. Chiar şi aşa, modelul de teren nu duce lipsă de resurse. Americanii l-au echipat cu un motor V8 de 6.2 litri, capabil să dezvolte 600 de cai putere. Nu lipsesc nici accesorii indispensabile unui model sport, cum sunt frânele Brembo şi pneurile de performanţă.

  • Ferrari 458 Italia Spider by Kahn Design

    Ferrari 458 Italia Spider a primit vizita celor de la Kahn Design. Tunerul britanic, specializat în modificarea modelelor exotice, a ales o culoare specială pentru supercarul italian: albastru Grigio Alloy. Nu lipsesc inserţiile cromate, jantele Monza şi etrierele vopsite în culoare neagră. O suspensie nouă coboară garda la sol şi promite o rulare mai fermă. Despre interior nu există detalii, însă Kahn merge pe ideea personalizării maxime, promiţând clienţilor săi posibilităţi nenumărate de modificare a habitaclului.

  • Mercedes CLA 250 by Piecha Design

    Deşi este mezinul Mercedes şi abia a venit în gamă, noul CLA se bucură deja de atenţia tunerilor. Cei de la Piecha Design au decis să-i ofere o înfăţişare mai agresivă cu ajutorul unui kit de caroserie, care include: noi spoilere faţă şi spate, un deflector posterior, ţevi de eşapament generoase, praguri laterale şi două eleroane, unul montat pe acoperiş şi unul pe uşa portbagajului. Sub capotă nu se ascund modificări, însă la nivel mecanic, Piecha Design a ales o suspensie care coboară garda la sol, susţinută de un set de jante noi, de 19 inch.

  • Volvo V40 by Heico Sportiv

    Casa de tuning Heico Sportiv a ales să dezvolte un kit de tuning pentru unii dintre cei mai vechi parteneri ai săi: Pirelli. Pentru asta a ales un Volvo V40, pe care l-au botezat Pirelli Edition. Maşina a fost vopsită în culoarea neagră şi a primit dungi roşii discrete la nivelul inferior al portierelor. Spoilerul frontal a fost şi el modificat, în vreme ce în partea posterioară şi-a făcut apariţia un deflector cu ţevi de eşapament de asemenea înlocuite. Nu lipsesc logo-urile Pirelli şi Heico Sportiv pentru a marca identitatea proiectului. Suspensia a fost şi ea înlocuită pentru a reduce garda la sol cu 30 de mm. Cele două culori întâlnite la nivelul caroseriei au fost preluate şi de habitaclu. Sub capotă, motorul pe benzină de 1.6 litri şi 150 de cai putere reuşeşte să ajungă la o putere totală de 200 de cai şi 300 de Nm. Nu e de mirare că sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 7.9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 210 km/h.

  • McLaren MP4-12C Spider by Gemballa

    Deşi se concentrase dintotdeauna asupra modelelor Porsche, Gembala a decis să îşi îndrepte atenţia şi asupra actualului McLaren MP4-12C Spider. Supercarul a primit o listă de modificări subtilă, care include un spoiler frontal nou, cu extensie, praguri laterale şi un deflector posterior. Aceste elemente aerodinamice costă nu mai puţin de 19.980 de euro. Lor li se adaugă un set de jante cu dimensiuni de 20 şi 21 de inch, cu pneuri de performanţă, estimate la 7980 de euro. Interiorul a primit o tapiţerie din piele în diferite culori şi noi ceasuri pentru instrumentele de bord.

  • Audi R8 V10 by ABT Sportsline

    Noul Audi R8 facelift a şi primit vizita celor de la ABT Sportsline, tunerul de casă al constructorului din Ingolstadt. Cele mai importante modificări se ascund sub capotă, acolo unde versiunea de serie, echipată cu motor V10 de 5.2 litri, oferea doar 525 de cai putere şi 530 de Nm. După tratamentul ABT, supercarul ajunge să dezvolte 600 de cai putere şi 550 de Nm. Resursele sunt suficiente pentru a accelera de 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde, până la o viteză maximă de 320 km/h. Lista tunerului mai include o suspensie nouă, o evacuare performantă şi un kit de caroserie cu praguri laterale, spoilere noi, deflector posterior şi jante de 19 inch.

  • Lexus IS by Toyota Racing Development

    Toyota Racing Development, divizia sportivă a constructorului japonez, a decis să ofere un kit de accesorii pentru noua generaţie Lexus IS. Aşa se face că sedanul de clasă medie a primit noi praguri laterale, elemente de design la nivelul spoilerului frontal, un deflector spate generos, ţevi de eşapament duble şi un eleron montat pe portbagaj. Peisajul sportiv este completat de un set de jante de 19 inch, din aliaj, cu 15 spiţe. Deşi motorul rămâne neatins, indiferent de versiune (IS300h, IS250 şi IS350), TRD a ales o supensie nouă care îmbunătăţeşte manevrabilitatea şi reduce garda la sol. Noul kit pregătit de TRD costă 9500 de euro.

  • Range Rover by Hamann

    Pentru cei care sunt de părere că un kit de tuning nu este de ajuns pentru a atrage atenţia, Hamann promite o nouă abordare pentru noul Range Rover. Modelul a primit, pe lângă noul bodykit, şi o culoare ce va întoarce cu siguranţă capetele trecătorilor: roz. Şi pentru ca ansamblul să fie perfect, nu putea lipsi un kit de caroserie extrem. Acesta include un spoiler frontal nou, cu LED-uri incluse, o capotă şi aripi laterale din fibră de carbon şi praguri laterale noi, care cresc lăţimea modelului cu 80 de mm. Şi posteriorul a primit un deflector nou, care înglobează ţevile de eşapament. Suspensia ajustabilă electronic scade garda la sol cu 40 de mm, deşi ţinuta de drum este asigurată alături de un set de jante de 23 de inch Edition Race sau Unique Forged. Deşi nu există imagini cu interiorul, ne putem aştepta ca el să împrumute culoarea exteriorului, atât la nivelul tapiţeriei, cât şi la nivelul celorlalte detalii din habitaclu. Nu vor lipsi însă materiale ca pielea Alcantara, inserţiile din aluminiu, lemnul nobil şi inoxul.

  • Volkswagen Golf 7 GTD by ABT Sportsline

    ABT Sportsline mai vine cu o propunere de tuning pentru astăzi. Este vorba despre un kit complet, rezervat versiunii GTD al actualului Volkswagen Golf 7. Versiunea de serie livrează 184 de cai putere şi 380 de Nm, graţie unui motor TDI de 2.0 litri. ABT nu se mulţumeşte cu atât şi reuşeşte să stoarcă din motorul cu patru cilindri 210 cai putere şi 430 de Nm. Suficient pentru a obţine un sprint de la 0 la 100 de km/h în 7.5 secunde şi o viteză maximă de 230 km/h. Kitul aerodinamic include un spoiler frontal nou, o grilă retuşată, praguri laterale, un eleron pentru portbagaj şi accesorii pentru blocurile optice faţă şi oglinzile laterale.

  • Range Rover Evoque by Prior Design

    Range Rover Evoque beneficiază de un pachet de accesorii de la Prior Design. Acesta poate fi aplicat doar pentru varianta de caroserie cu cinci uşi şi include elemente ce pot fi adăugate spoilerelor faţă şi spate. Nu lipsesc pragurile laterale şi bosajele mai largi. Toate componentele sunt construite din fibră de sticlă pentru a asigura duritate şi o masă redusă. Aspectul exterior este completat de un set de jante de 22 de inch şi de o suspensie oferită de KW, care coboară garda la sol. Kitul a fost botezat PD650 şi costă 6900 de euro.

Mai departe...