Wurz: "Tractiunea controlata nu usureaza condusul"

Publicat joi, 26.07.2007 13:15 de Daniel Popescu

Pilotul echipei Williams, Alexander Wurz, spune ca nu este deranjat de faptul ca tractiunea controlata nu va mai fi folosita in Formula 1 incepand din 2008.

"Tractiunea controlata nu usureaza condusul. Sunt deschis in totalitate la noutatile care vor veni. Va fi la fel pentru piloti cu sau fara tractiune controlata. Limita se va schimba foarte putin"

, a declarat Wurz.

Pe langa Williams, la Jerez au mai participat in aceasta saptamana si McLaren, Toyota, BMW, Renault, Red Bull, Super Aguri si Honda, care au testat, printre altele, si comportamentul masinilor potrivit noului regulament din sezonul viitor al Formulei 1.

In acest timp, Ferrari si Toro Rosso au testat la Mugello, in timp ce Spyker a testat miercuri pe circuitul Stowe din apropierea bazei de la Silverstone.

  • Drako, joi, 26.07.2007 14:43
    ADIO masa!

    Va spun eu ca dupa scoaterea tractiunii controlate feraristul masa va fi printre ultimii. Pe ploaie se vede foarte bine cine stie sa controleze tractiunea din "pedala" iar masa sufera daca electronica nu-l ajuta!

  • Giannig, joi, 26.07.2007 15:04
    e de bine

    de abia astept interzicerea. vom vedea fum si rupere de aderenta la start, iar in cursa derapaje mai des. Desigur pentru un pilot F1, cu sau fara conteaza mai putin, dar limitele masinii se schimba si conteaza si mai mult stilul de condus, viteza cat mai mare la intrarea in viraj caci nu te mai salveaza TC pe accelerare. Nu putem zice adio Massa, insa masina Ferrari e construita in jurul controlul tractiunii...un bun prieten mai ales a lui Schuey. Rubens dupa ce a schimbat echipa a aflat ca nu mai stia sa conduca o masina cu un TC mai putin performant.

  • billy, vineri, 27.07.2007 18:24
    Drako

    da, masa va disparea din F1. Massa F. insa, va ramane mai departe cu aceleasi performante. Facem un quote la anul, sa vezi cum mananci rahat acum?