Whitmarsh, implicat in scandalul de spionaj?

Publicat miercuri, 18.07.2007 18:02 de Daniel Popescu

Cotidianul italian Corriere della Sera pretinde ca a intrat in posesia declaratiei lui Mike Coughlan referitoare la scandalul de spionaj industrial in care este implicata echipa McLaren Mercedes.

In fragmentul dat publicitatii, Coughlan declara ca a informat trei persoane din cadrul echipei despre faptul ca are documente apartinand echipei Ferrari, printre ele numarandu-se si unul dintre sefii team-ului, Martin Whitmarsh.

"Prima oara m-am dus la Jonathan Neale, dar mi-a spus sa nu fiu idiot si sa distrug documentele. Apoi, i-am spus lui Paddy Lowe, dar nici el nu a vrut sa stie nimic despre documente. In cele din urma, m-am dus la Martin Whitmarsh; pentru a treia oara mi s-a spus sa distrug materialele", se arata in declaratia lui Coughlan.

  • SrK.., miercuri, 18.07.2007 18:30
    aha..

    chiar nu intzeleg ...daca coughlan a spus ca whitmarsh ia spus sa distruga materialele dc puncatzi in felu asta mclaren...ca spune un amarat de ziar? aberatzii

  • Kaos AD, miercuri, 18.07.2007 18:32
    + vs -

    Mai degraba asta pare informatie care-i disculpa pe cei de la McLaren.

  • horted, miercuri, 18.07.2007 18:45
    -

    Italienii pun altfel problema: Neale, Lowe si Whitmarsh ar fi vinovati pentru ca, desi stiau de existenta documentatiei de la Ferrari la Coughlan, nu au luat masuri ci doar s-au distantat de acesta.

  • pchis, miercuri, 18.07.2007 18:57
    GRESIT!

    Daca ati urmarit in ultimul timp declaratiile McLaren ei spun ca "NIMENI NU A STIUT DE DOCUMENT IN AFARA DE COUGHLAN" ... ceea ce vine stirea asta sa dezminta!

  • cristirudau, miercuri, 18.07.2007 19:04
    depunctare dubla pt aceeasi declaratie

    "Luni, 16 Iulie Coughlan admite ca a dezvaluit secretele Ferrari si altor colegi" Daca va uitati la stirea din 16 iulie, veti vedea ca si acolo s-a spus aproape acelasi lucru. Asa ca nu vad care e rostul publicarii si depunctarii din nou. Ca sa nu mai spun ca intotdeauna cand apare cate o stire negativa legata de scandalul acesta se depuncteaza la maxim!

  • daniel, miercuri, 18.07.2007 21:33
    punctare

    1. in stirea din 16 iulie coughlan spunea ca a aratat documente si altor membri mclaren 2. in stirea de azi coughlan spune ca a aratat materialele unui sef de la mclaren. daca i le arata unui mecanic nu se depuncta atat de mult, dar aici este vorba despre un personaj important din cadrul echipei. Un personaj cu putere de decizie care ar fi trebuit sa actoneze in consecinta, nu sa astepte ca totul sa iasa la iveala. 3. mclaren sustine cu tarie ca doar coughlan stia de documente. devine tot mai evident ca nu este asa. 4. cand haug sau dennis au facut comentarii pe marginea subiectului, mclaren a primit puncte. putine, dar a primit. 5. in contextul acestui mega-scandal, nu vad niciun motiv pentru care sa selectati mclaren in echipe, cu exceptia zilelor de antrenamente/calificari/cursa.