Webber: "Noul Red Bull, mai bun decat RB3"

Publicat miercuri, 06.02.2008 14:52 de Daniel Popescu

Mark Webber sustine ca noul monopost Red Bull RB4 este mai fiabil decat predecesorul sau, insa masina are inca probleme in virajele de mare viteza.

"Timpii sunt foarte apropiati de cei realizati de alte echipe in acest moment", a declarat pilotul australian. "Trebuie insa sa mai lucram la problemele pe care le avem, si anume sa avem o masina stabila in virajele de viteza mare si cele de viteza medie. Masina nu este dificil de pilotat, ceea ce nu este prrea rau. Este cu siguranta o masina mai buna decat cea de anul trecut. Fiabilitatea nu este rea deloc. Am parcurs o multime de tururi. Fiabilitatea este mult mai buna. Anul trecut aveam multe probleme cu cutia de viteze, insa anul acesta avem semne incurajatoare. Ar fi putut sa fie mult mai rau, dar in prezent suntem ok"

.

Noua masina a avut o carcasa de motor deosebita in testele de la Jerez de saptamana trecuta, echipa sparand sa rezolve problemele de stabilitate in virajele rapide. Totusi, in ciuda progresului, Webber si-a exprimat iritarea ca echipa va trebui din nou sa duca o lupta stransa in plutonul de mijloc. "Sunt din nou frustrat de cat de apropiat este grupul B", a marturisit Webber despre lupta din spatele echipelor McLaren si Ferrari. "Williams, Renault, si BMW sunt acolo. Ar fi atat de frumos sa ajungem in aceeasi pozitie ca BMW anul trecut. In acest moment nu suntem in aceasta pozitie si cred ca cei de la Renault sunt ceva mai puternici. Cred ca lupta va continua pana la prima cursa din Australia. Vom vedea, dar BMW par deja sa inregistreze un mic progres".