Webber: "Ne apropiem de echipele de top"

Publicat vineri, 18.04.2008 18:02 de Daniel Popescu

Mark Webber crede ca Red Bull au micsorat distanta fata de echipele de top ale Formulei 1.

Red Bull sunt pe drumul cel bun si au reusit sa reduca diferenta fata de Ferrari, McLaren si BMW-Sauber, potrivit declaratiilor lui Mark Webber. Australianul admite ca Formula 1 este foarte competitiva si crede ca distantele dintre echipe s-au micsorat.

"Este foarte dificil sa ajungem in frunte, sa batem echipele de top. Avem indicatii ca am micsorat putin diferenta fata de echipele de top, dar suntem in continuare in aceeasi pozitie"

, a declarat Webber. "In ansamblu, timpii au fost mai apropiati fata de cei ai Ferrari, McLaren si BMW, dar totusi nu am reusit sa urcam. Asta este dezamagitor, dar este o dovada ca Formula 1 este din ce in ce mai competitiva".

Webber crede ca Renault au avut cel mai mult de suferit dintre echipele de Formula 1 dupa plecarea lui Fernando Alonso la sfarsitul sezonului 2006. "Toate celelalte echipe au ramas, mai mult sau mai putin, pe aceeasi pozitie, cu exceptia celor de la Renault, care au avut numeroase dificultati dupa plecarea lui Alonso. Nu aratam foarte rau, dar in aceeasi situatie mai sunt 3-4 echipe".

Cu toate acestea, Webber este optimist ca echipa sa poate razbi in lupta de la mijlocul plutonului. "Trebuie sa dezvoltam masina mai rapid, sa facem masina cat mai rapida cat mai repede posibil", insista Webber, care evita sa dea pronosticuri pentru Marele Premiu al Spaniei. "Circuitul din Catalunya este cunoscut de toata lumea. Nu vad nimic care sa schimbe performanta noastra in viitorul apropiat. Trebuie sa gasim ceva important daca vrem sa ne apropiem cu adevarat de cei 3 din fata", a adaugat el.