Webber: "Ar fi bine sa terminam pe locul 6"

Publicat joi, 02.10.2008 13:27 de Daniel Popescu

Mark Webber spune ca obiectivul Red Bull pentru ultima parte a sezonului este sa obtina locul 6 in clasamentul constructorilor.

Red Bull au avut o serie de rezultate excelente in debutul sezonului si pareau favoriti la locul 4 in clasamentul constructorilor.

Totusi, a doua parte a sezonului a fost mai putin prolifica, iar in urma MP al statului Singapore echipa a cazut pe locul 7 in clasament, in spatele surorii mai mici, Toro Rosso. Webber spera insa ca echipa sa-si revina si sa incheie anul pe locul 6.

"Am sperat sa terminam pe locul 4 in campionatul constructorilor, dar acum sansele s-au naruit. Renault si Toyota sunt mult mai in fata", a declarat Webber pentru BBC. "Acum, trebuie sa incercam sa terminam pe 6, adica acolo unde se afla sora noastra Toro Rosso dupa un parcurs foarte bun. Daca ii putem depasi pe Toro Rosso si daca ii tinem pe Williams in spate va fi foarte bine".

Referindu-se la lupta pentu titlu, Webber a apreciat ca Lewis Hamilton are un usor avantaj in fata lui Felipe Massa, desi crede ca lupta va fi foarte echilibrata. "7 puncte inseamna o diferenta mare cu numai 30 disponibile, asa ca Lewis este intr-o pozitie buna. Ar putea reusi. Dar se poate termina oricum. O cursa fara puncte ar fi extrem de dureroasa. Asta i s-a intampla lui Felipe, iar daca Lewis pateste la fel totul se schimba. Vremea este foarte ciudata in toate cele trei tari in care mai concuram - Japonia, China si Brazilia. Sunt circuite diferite, iar Ferrari vor fi puternici in Brazilia", a mai precizat australianul.