Briatore va avea un alt rol la Renault in 2009

Publicat joi, 02.10.2008 13:05 de Daniel Popescu

Seful echipei Renault, Flavio Briatore, intentioneaza sa preia o alta functie in cadrul team-ului francez incepand din sezonul 2009.

Actualul contract al lui Briatore expira la finalul acestui an, iar italianul a dezvaluit ca va ramane la Renault si in sezonul viitor, urmand insa sa preia o noua functie.

Astfel, Renault se va baza si pe serviciile unui director de echipa, care il va ajuta sa-si indeplineasca sarcinile de zi cu zi.

"In 2009 nu voi mai avea un rol totalitar. Va exista un director, pe care deja l-am ales, care se va ocupa zilnic de management. Astfel, mai voi concentra doar pe lucrurile importante", a declarat Briatore pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport.

Briatore se va intalni joi cu CEO-ul Renault, Carlos Ghosn, cei doi urmand sa discute despre planurile echipei de F1 pentru 2009. Actualul sef al echipei crede insa ca Renault este deja pe drumul cel bun spre revenirea intre echipele de top.

"Exista mai multe cicluri in Formula 1. Chiar si cand era dificil, Ghosn nu a vrut sa micsoreze bugetul. F1 nu inseamna numai bani, altfel Toyota ar castiga fiecare cursa", a adaugat el. "La Renault a trebuit sa reconfiguram intregul departament aerodinamic. Cand schimbi 40 de oameni ai nevoie de timp pentru omogenizare. Acum suntem pregatiti sa o luam de la capat".

Briatore spera ca Fernando Alonso sa ramana in cadrul echipei si anul viitor, insa a admis ca discutiile pe aceasta tema vor avea loc doar dupa finalul acestui sezon. "Fernando nu s-a oferit nimanui si cred ca este fericit sa ramana, dar ne vom intalni la finalul campionatului. Ce ii putem oferi? O masina inovativa".

Rugat sa comenteze speculatiile potrivit carora Lucas di Grassi il va inlocui pe Nelson Piquet Jr in echipa anul viitor, Briatore a evitat sa dea un raspuns clar, insa si-a manifestat nemultumirea fata de prestatiile Piquet Jr. "Piquet nu a avut un campionat bun pana acum", a precizat el. "Face lucruri bune inainte de calificari, dar apoi nu merge asa cum ar trebui. Vom vedea...".