Webber admite că are dificultăţi din cauza pneurilor

Publicat joi, 09.06.2011 15:26 de Daniel Popescu

Mark Webber a admis că una dintre cauzele pentru care nu a reuşit să ţină pasul cu Sebastian Vettel în acest sezon este legată de comportamentul pneurilor.

Spre deosebire de sezonul precedent, în care a reuşit să lupte de la egal la egal cu coechipierul său Sebastian Vettel pentru victorii, Mark Webber a obţinut performanţe mai slabe în prima parte a acestui an şi nu a reuşit decât un pole position, alături de alte două clasări pe podiumul de premiere.

Pilotul australian a admis însă în Canada că unul dintre motivele pentru debutul modest este trecerea de la pneurile Bridgestone la cele Pirelli, la care nu s-a adaptat încă complet.

"Pneurile sunt foarte diferite şi piloţii sunt sensibili la schimbare. Este ca şi cum un jucător de golf sau de tenis şi-ar schimba echipamentul. Când eşti la un asemenea nivel şi încerci să câştigi la limită cu mici detalii, micile schimbări pot face mari diferenţe. Dar depinde de piloţi să se adapteze", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing pentru publicaţia online rds.ca la finalul unei aventuri în caiac-canoe pe raul Saint Lawrence.

După numai şase etape, Webber are de recuperat un decalaj de 64 de puncte fata de Vettel, însă este optimist că nu va mai dura mult până când va obţine prima victorie din acest sezon. "Sper să pot continua să obţin rezultate încurajatoare şi sper să obţin în curând prima victorie, pentru că anul trecut câştigam destul de des", a mai precizat el.

Via | ESPNF1