Virgin renunta la upgrade-ul pentru Barcelona

Publicat luni, 22.02.2010 10:55 de Daniel Popescu

Virgin Racing a confirmat ca renunta la upgrade-ul programat pentru testele de la Barcelona din cauza defectiunilor tehnice la sistemul hidraulic.

Aproape toate echipele din Formula 1 pregatesc upgrade-uri semnificative pentru ultima sesiune de teste de la Barcelona, modificarile de ordin aerodinamic urmand sa fie utilizate peste numai trei saptamani in Marele Premiu al statului Bahrain.

Una dintre exceptiile de la aceasta regula va fi Virgin Racing, care a fost nevoita sa amane primul upgrade in lumina probblemelor tehnice intampinate in testele de la Jerez. Echipa a anuntat prin vocea designerului Nick Wirth ca principalul obiectiv este remedierea problemelor tehnice la sistemul hidraulic, din cauza carora Virgin a efectuat numai 144 de tururi pe parcursul saptamnii precedente.

"In ciuda tuturor eforturilor de a remedia problema hidraulica care ne-a suparat pe parcursul intregului test, acest lucru nu a putut fi atins cu componentele pe care le-am avut la dispozitie. Problema specifica a fost ca am pierdut lichid hidraulic la o rata care ne-a limitat numarul de tururi pe care l-am putut efectua in fiecare stint, asa ca asteptam parti noi pentru testul de la Barcelona, cand anticipam ca vom rezolva toate probleme".

"Trebuie sa continuam sa ne concentram pe fiabilitate cand ar fi trebuit sa introducem update-urile specifice pentru Bahrain. Revizuirea programului are ca efect implementarea primului update aerodinamic abia la prima cursa", a declarat Wirth reporterilor prezenti la Jerez.

Lotus F1 Racing, cealalta noua echipa de pe grila de start prezenta la Jerez, a avut parte de o saptamana mai prolifica, iar Jarno Trulli a parcurs nu mai putin de 141 de tururi pe parcursul zilei de sambata. Acest lucru l-a determinat pe Mike Gascoyne sa fie multumit de fiabilitatea monopostului T127 in perspectiva noului sezon.

"Au fost patru zile incurajatoare. Principalul obiectiv a fost fiabilitatea si pe parcursul ultimelor douz zile de teste pe uscat am descoperit cateva directii de urmat pentru setari care ne vor permite sa ne concentram pe performanta masinii in testele de la Barcelona", a declarat directorul tehnic al echipei malaeziene.

Via | ITV | ITV