Vettel susţine că nu şi-a atins încă potenţialul maxim

Publicat vineri, 09.12.2011 11:38 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel consideră că mai are multe de demonstrat în Formula 1 şi insistă că nu a ajuns încă la potenţialul maxim.

Sebastian Vettel a câştigat două titluri mondiale consecutiv, iar în acest an a dominat campionatul cu autoritate, obţinând nu mai puţin de 15 pole position-uri şi 12 victorii.

Nu puţini sunt cei care atribuie succesul germanului în primul rând monopostului Red Bull Racing, însă pilotul insistă că în viitor va obţine rezultate şi mai convingătoare.

"Nu mă pun eu însumi su presiune. Sunt tânăr şi ar trebui să vină şi mai mult (n.r - decât am arătat până acum). Îmi place ceea ce fac şi cred că în viaţă trebuie să priveşti întotdeauna înainte. Uneori sunt întrebat dacă 'aceasta a fost cea mai bună zi din viaţa ta'. Poate că a fost, dar întotdeauna mprivesc înainte la ziua care va veni. Trebuie să crezi că ceea ce este mai bun urmează să vină. Altfel, ar fi trist să mă trezesc dimineaţa şi să mă gândesc că am fost la cel mai înalt nivel în urmă cu 10 ani", a declarat el.

Întrucât regulamentul tehnic pentru sezonul 2012 nu va suferi modificări importante, Red Bull Racing este considerată favorită datorită monopostului revoluţionar dezvoltat de Adrian Newey, însă Sebastian Vettel crede că totul va pleca de la zero.

"A fost un sezon lung şi acum ne putem odihni înainte de a începe din nou. Cu toţii începem de la zero. Nu este ca în tenis unde câştigi puncte şi apoi le aperi. Nu există niciun avantaj pentru noi la începutul sezonului. Suntem conştienţi de asta şi nu uităm paşii pe care trebuie să-i facem", a adăugat el.