Alonso: "Pat Fry va aduce la Ferrari cunoştinţele de la McLaren"

Publicat vineri, 09.12.2011 10:36 de Daniel Popescu

Fernando Alonso consideră că Ferrari este avantajată de recrutarea lui Pat Fry de la McLaren datorită experienţei acumulate la echipa britanică.

Ferrari a obţinut o singură victorie în sezonul recent încheiat şi a terminat doar pe locul trei în clasamentul constructorilor, rezultatele fiind mult sub pretenţiile unei echipe de talia Scuderiei şi a performanţelor de care este capabil Fernando Alonso.

Spaniolul a evidenţiat că aerodinamica şi problemele întâmpinate în startul sezonului cu calibrarea tunelului de vânt au fost principalele cauze ale unei campanii ratate.

"În acest an, aerodinamica a fost principala problemă. Cred că în 2011 toate monoposturile competitive au fost contruite în jurul sistemului de evacuare, iar noi am fost în urmă în privinţa acestui concept de la început până la sfârşit. După primele curse am realizat că avem o problemă, în special cu tunelul de vânt, cu corelarea datelor, iar unele curse au fost foarte deranjante", a precizat el.

Dublul campion mondial priveşte însă cu încredere spre sezonul 2012, întrucât regulamentul sistemului de evacuare a fost modificat radical. În plus, responsabil de dezvoltarea monopostului este Pat Fry, despre care spaniolul are o părere foarte bună de pe vremea când cei doi au colaborat la McLaren în 2007.

"El a fost tipul care a pregătit monopostul McLaren din 2007 şi am avut o relaţie strânsă cu el. Este de mare ajutor pentru Ferrari să-l avem într-un rol important pentru că, datorită experienţei, ştie cum să gestioneze probleme specifice şi aduce filosofii diferite în unele zone în care poate că Ferrari nu era prea bună. Poţi învăţa din orice", a mai precizat el.

  • barichelu, vineri, 09.12.2011 11:08

    gata dom'le e off-sezon, atunci prinde aripi alonso la trancaneala. In timpul campionatului nu-l prea auzi.

  • boby, vineri, 09.12.2011 14:29
    @barichelu

    Ti se pare ca a atacat pe cineva cu declaratiile lui? NU, si nu cred ca a inceput sa vorbeasca de nebun despre sezonul recent incheiat sau despre Pat Fry... doar a raspuns intrebarilor puse de jurnalisti.

  • barichelu, sâmbătă, 10.12.2011 17:02
    @baby

    ce legatura are? Poate fi trancaneala si fara atac. Sau daca nu ataca pe nimeni poate turui ce vrea?