Trulli: "Toyota se vor lupta cu Renault si BMW"

Publicat miercuri, 20.02.2008 16:53 de Daniel Popescu

Jarno Trulli crede ca echipa sa este capabila sa se lupte in spatele granzilor Ferrari si McLaren, bazandu-se pe performantele obtinute in teste de monopostul TF108.

Chiar daca Toyota nu au stralucit in testele din aceasta iarna, introducerea noilor componente aerodinamice il fac pe pilotul italian sa fie foarte optimist. Desi admite ca Ferrari si McLaren vor ramane in frunte, Trulli crede ca Toyota vor fi capabili sa lupte pentru locul 3 cu BMW si Renault.

"Nu stiu ce fac ceilalti, dar se pare ca cei de la Ferrari sunt foarte rapizi. Ma astept ca Ferrari si McLaren sa fie in frunte, iar in spatele lor sper sa o vad pe Toyota, alaturi de BMW si Renault. Vreau sa cred asta", a declarat Trulli miercuri, in timpul antrenamentelor de la Barcelona. "Cred ca Ferrari pot fi cu o secunda mai rapizi decat McLaren, iar ceilalti in spate. Asta este doar opinia mea, si nu ma bazez pe date reale".

Trulli admite ca este mult mai optimist in acest an dupa ce a lucrat la monopost pe parcursul acestei ierni. "Sunt fericit; comparativ cu anul trecut, masina de anul acesta este cu siguranta mai buna. Sunt mult mai increzator. Testele din Bahrain au mers foarte bine, avand in vedere ca am testat impotriva celor de la Ferrari. In opinia mea ei au fost foarte, foarte rapizi acolo".

  • ferrarif1.ro, miercuri, 20.02.2008 18:13
    Interesant

    Nu stiu ce ar avea de ascuns Trulli, sau daca are vreo intentie. In aceste conditii, nu este chiar de neglijat faptul ca Ferrari au fost mult mai rapizi decat Toyota. Asta pentru ca nu se stie cat de buna sau de slaba este noul monopost Toyota. Daca Trulli spera sa conzureze cu Renault si BMW, inseamna ca au facut progrese, ceea ce inseamna ca Ferrari ar fi destul de competitivi. Personal, eu cred ca Renault ascund ceva, asta e sigur, iar pana in prima etapa BMW vor fi alaturi de Renault. Toyota vor cadea din nou sub aceste echipe, cu toate ca este foarte posibil sa fie foarte aproape in acest sezon.

  • livelyF1, miercuri, 20.02.2008 18:43
    misquote

    in interviul acordat autosport.com trulli zicea ca ferrari sunt mai rapizi - dupa parerea sa - cu o jumatate de secunda fata de mclaren, nu cu o secunda.cat despre locul trei la bataie cu renault si bmw - imi vine sa rad; ma poate blama cineva de reactia asta avand in vedere evolutia mereu sub asteptari a toyota de cand au intrat in f1 si pana acum? la fiecare inceput de sezon si-au pus target-uri prea mari; mi se paruse totusi ca anul asta au fost mai rezervati si realisti, insa declaratia de acum a lui trulli ii inscrie din nou in nota din anii precedenti.

  • ferrarif1.ro, miercuri, 20.02.2008 19:12
    corect

    Era vorba de 1 secunda fata de Toyota, nu fata de McLaren. Evident. Intre Ferrari si McLaren este destul strans.

  • andu00, miercuri, 20.02.2008 19:13
    nu prea cred

    uitativa in urma cand mclaren a declarat ca adevarata performanta a masini o vor arata in cursa.testele nu sunt curse sau calificari.in bahrain ferrari au testat in regim de cursa si ambele masini au avut probleme mari.asa ca sa asteptam prima cursa.

  • ferrarif1, miercuri, 20.02.2008 19:25
    probleme?

    Nu au fost probleme mari. Singura problema era legata de sistemul hidraulic. Intr-adevar au fost mai multe opriri ale noului Ferrari in Bahrain, dar cauza a fost una singura. Nici la al doilea test lucrurile nu au mers mai bine, pentru ca acea componenta nu a putut fi schimbata cu una reproiectata pentru ca intre cele doua teste au fost doar cateva zile. Deci la fiabilitate noul Ferrari sta infinit mai bine decat era acum un an F2007.

  • andu00, joi, 21.02.2008 21:32
    e mare problema

    din cate stiu eu sa ai probleme cu sistemu hidraulic este egal cu abandon.