Briatore: "Nu a fost dificil sa-l aduc pe Alonso"

Publicat miercuri, 20.02.2008 17:29 de Daniel Popescu

Seful echipei Renault, Flavio Briatore, spune ca a discutat revenirea lui Fernando Alonso la team-ul francez inca de pe vremea in care spaniolul concura pentru McLaren Mercedes.

Alonso a revenit la Renault dupa un sezon turbulent la McLaren, insa Briatore a admis ca reintoarcerea a fost negociata inca de la Marele Premiu al Australiei.

Sport Bild l-a intrebat pe Briatore cand a avut prima discutie cu Alonso despre revenirea la Renault, iar raspunsul a fost surprinzator: 18 martie 2007, la Marele Premiu al Australiei.

"Nu este o gluma. Nu a fost dificil sa-l luam inapoi pe Alonso. Ne cunoastem bine si chiar daca era la McLaren am vorbit despre o posibila intoarcere", a declarat Briatore.

Alonso, care a terminat sezonul pe locul 2, s-a despartit de McLaren in noiembrie si a revenit la Renault, unde mai concurase patru sezoane. Briatore nu isi face probleme in privinta formei in care se afla pilotului spaniol, in ciuda problemelor intampinate la McLaren.

"Nu imi place cand coechipierii lupta unul impotriva celuilalt, amandoi trebuie sa munceasca pentru echipa, dar nu ar trebui sa uitam ca Fernando a castigat doua titluri mondiale cu noi".

Noul sezon de Formula 1 incepe pe 16 martie, iar Briatore spune ca ar fi fericit ca oricare dintre pilotii sai, Alonso sau Nelson Piquet jr, sa termine pe podium.

  • alecstm, joi, 21.02.2008 12:16
    locul 2???

    parca o terminat pe locu 3 la egalitate de puncte cu Hamilton.