Toyota: "Kobayashi trebuie sa-si castige locul in F1"

Publicat joi, 09.10.2008 10:20 de Daniel Popescu

Seful Toyota, Tadashi Yamashina, spune ca pilotul de teste Kamui Kobayshi trebuie sa demonstreze ca isi merita locul in F1 inainte de a fi numit pilot titular.

Toyota nu si-a ascuns niciodata ambitia de a lupta intr-o zi pentru titlul mondial cu ajutorul unui pilot japonez, insa in prezent sansele ca acest lucru sa devina realitate sunt destul de reduse.

Pe langa Kazuki Nakajima, care in prezent este singurul japonez de pe grila de start, programul de tinere talente al contructorului japonez l-a scos la suprafata pe Kamui Kobayashi.

Japonezii isi pun mari sperante in pilotul de teste de numai 22 de ani, insa seful Tadashi Yamashina a marturisit ca acesta trebuie mai intai sa isi demonstreze calitatile inainte de a deveni pilot titular.

"Echipa il sprijina si spera ca acesta sa devina un pilot de top", a declarat Yamashina referindu-se la Kobayashi. Cu toate acestea, oficialul Toyota a marturisit ca "Kobayashi nu va beneficia de tratament preferential" si ca va trebui "sa munceasca si sa ajunga in F1 pe merit".

Kobayashi s-a alaturat programului Toyota Drivers Academy in 2004, a testat pentru prima oara pentru Toyota in 2006, iar doi ani mai tarziu a devenit pilotul de teste al echipei. In prezent, el piloteaza in competitia GP2, unde a reusit sa obtina si cateva victorii.