Toyota explica succesul din acest sezon

Publicat luni, 06.10.2008 15:20 de Daniel Popescu

Tadashi Yamashina sustine ca Toyota reuseste sa lupte pentru locul 4 in clasamentul constructorilor pentru ca membrii echipei lucreaza mult mai bine impreuna.

Dupa mai multi ani in care performantele au fost mult sub asteptari, Toyota a reusit in acest sezon sa lupte constant pentru locul 4 in clasamentul constructorilor.

Duelul cu Renault pentru aceasta pozitie se va da probabil pana la finalul acestui sezon, insa indiferent de rezultatul final japonezii pot considera ca au inregistrat progrese fata de anul trecut.

Seful echipei, Tadashi Yamashini, a explicat ca unul dintre motivele pentru care echipa a reusit sa lupte cu Renault in acest an este colaborarea excelenta dintre oamenii prezenti pe circuit si cei care raman in fabrica.

"Sunt mai multe motive cheie pentru imbunatatirea rezultatelor noastre", a declarat Yamashina. "Unul dintre ele este modul de operare al echipei, munca in echipa, pentru ca toata lumea lucreaza impreuna. Asta include oamenii care se duc la curse si oamenii care raman in spate in fabrica pentru a face echipa mai buna".

Insa, pe langa munca depusa de mecanici si ingineri, o mare parte din merite ii revine si pilotului de teste al echipei, Kamui Kobayashi, care a reusit performante notabile in acest sezon in GP2. Kobayashi, care a ajuns la Toyota prin intermediul programului pentru tineri piloti, spune ca acum este foarte aproape de a-si indeplini visul de a concura in Formula 1.

"Am visat sa ajung in Formula 1 de cand eram mic copil", se confeseaza el. "Am trecut de programul pentru tineri piloti cand aveam 14 ani si m-am dedicat echipei Toyota inca de atunci. Acum realizez cat de norocos sunt sa muncesc intr-un astfel de mediu. Acum ca sunt atat de aproape de Formula 1 am realizat ce performanta remarcabila ar fi daca as reusi sa intru in F1, unde numai 20 de piloti lupta pentru titlul mondial".