Tost: "Bourdais va lupta pentru primele 6 locuri"

Publicat joi, 21.02.2008 17:01 de Daniel Popescu

Seful Scuderiei Toro Rosso, Franz Tost, este convins ca multiplul campion din Champ Car, Sebastien Bourdais, va reusi sa se claseze pe locurile 5-6 la finalul primului sau sezon din Formula 1, desi admite ca primele curse vor fi dificile pentru francez.

Bourdais a semnat cu Toro Rosso dupa ce a castigat 4 titluri consecutive in Champ Car si, chiar daca procesul de invatare a monopostului de Formula 1 este destul de lent, Tost crede ca francezul ii va face fata lui Sebastian Vettel.

"Pe parcursul iernii am parcurs distante foarte lungi care i-au permis lui Bourdais sa se obisnuiasca cu noua masina, cu pneurile cu stratificatii, cu o masina de F1 usoara comparativ cu cea din Champ Car", a declarat Tost pentru site-ul oficial al echipei sale. "Un pilot nou nu se poate obisnui rapid cu toti acesti factori, dar pana acum Sebastien a facut o treaba buna. S-a obisnuit cu ritmul unei curse de F1 si primele sale curse nu vor fi usoare, insa ma astept sa lupte pentru locurile fruntase si sa ocupe primele 5-6 pozitii".

Avand o linie de piloti puternica pentru 2008, Tost este optimist ca Toro Rosso poate obtine performante mai mari in acest an. "Ambii piloti au relatii bune cu echipa si sper ca acestea sa fie convertite in rezultate bune pe pista", explica Tost. "Red Bull se asteapta ca Toro Rosso sa aibe un parcurs mai bun anul acesta. In acelasi timp, imbunatatim si infrastructura, cu noi arii pentru munca si materiale. Pas cu pas, vrem sa micsoram distanta fata de echipele de la mijlocul plutonului".

Tost spera ca decizia echipei de a incepe sezonul cu masina veche sa fie benefica, intrucat, in opinia sa, rivalii vor intampina probleme mecanice cu noile masini. "Vom incepe sezonul cu monopostul STR2B, masina de anul trecut cu unele imbunatatiri, in primul rand pentru a fi conforme cu regulamentul. Ne asteptam la o fiabilitate foarte buna in primele patru curse, care vor fi cheia unei perioade de succes", a incheiat seful STR.