Todt: "Raikkonen si Alonso, la fel de buni"

Publicat joi, 03.01.2008 18:36 de Daniel Popescu

Jean Todt spune ca este imposibil sa faca o comparatie intre doi dintre cei mai talentati piloti din F1, Kimi Raikkonen si Fernando Alonso.

Raikkonen a castigat campionatul in 2007 in sezonul sau de debut pentru Ferrari, insa dublul campion mondial Fernando Alonso este privit de multa lume in prezent drept cel mai bun pilot de pe grila de start. Mai mult, dintre cei 22 de piloti din Formula 1 cei doi sunt singurii care detin cel putin un titlu mondial.

"Nu stiu daca Kimi este mai bun sau nu decat Alonso", a declarat Todt pentru Auto Motor und Sport. "Nu este corect sa spun; amandoi sunt piloti excelenti. In schimb, diferenta dintre ei este data de masina".

S-a vehiculat ca Alonso ar putea sa concureze pentru Ferrari in viitor, insa Todt explica ca in acest moment Raikkonen este cel mai potrivit pilot pentru echipa italiana. "Dintre ei, caracterul lui Kimi este cel mai bun pentru noi", a confirmat francezul, care a admis ca idealul sau era sa continue parteneriatul de succes cu Michael Schumacher. "Michael era cel mai bun candidat dintre toti, insa nu a vrut sa continue", a explicat Todt.

Todt a mai dezvaluit ca Michael Schumacher a primit o oferta de a deveni directorul sportiv al Scuderiei Ferrari, insa germanul a refuzat. Acest post este ocupat incepand din acest an de Stefano Domenicali.

  • kimi, vineri, 04.01.2008 20:57
    alonso vs kimi

    dupa mine todt este foarte corect.....hai kimi....i-a-le titlu si anu asta......KIMI THE BEST