Frank Williams, consultant pentru... Toyota

Publicat vineri, 04.01.2008 11:45 de Daniel Popescu

Colaborarea dintre Toyota si Williams a fost extinsa pe parcursul sezonului 2007, pe langa furnizarea de motoare, potrivit unui reprezentant de nivel inalt al producatorului japonez.

Yoshiaki Kinoshita, vice-presedintele executiv al Toyota, a dezvaluit in raportul anual pe 2007 ca Frank Williams, co-propietarul echipei Williams, a oferit anul trecut sfaturi cheie echipei Toyota. De asemenea, Toyota a beneficiat de expertiza lui Williams in anumite domenii, cum ar dezvoltarea unei cutii de viteze rapida pentru monopostul RA107.

"Seful de echipa Frank Williams ne-a sfatuit in multe ocazii, in special in problemele legate de aspecte politice care fac parte foarte mult din lumea Formulei 1", a precizat Kinoshita. "Datorita experientei de 30 de ani in F1, Frank Williams s-a dovedit a fi un excelent consultant pentru noi si ii suntem recunoscatori pentru contributia sa", a adaugat el.

Kinoshita a mai facut cunoscut faptul ca Frank Williams a contribuit la dezvoltarea programului pentru tinere talente al echipei japoneze, inclusiv prin "ghidarea" lui Kazuki Nakajima spre primul sau sezon complet in F1 in 2008. "Dupa ce am invatat atat de mult de la Williams in ceea ce priveste educarea tinerilor piloti simtim ca am luat o decizie corecta cand i-am acordat lui Nakajima sansa sa concureze pentru Williams in 2007", a spus el.

  • tudor, vineri, 04.01.2008 23:54
    cutie de viteze

    ori ati copiat stirea prost.. ori sunteti prost documentati.. RA 107 e monopostul HONDA , stiu ca amandoua sunt echipe japoneze dar va rog.. a nu se confunda monopostul pe NUME "RA" care este in F1 din 1964 ! cu un monopost toyota...