Todt: "McLaren, avantajata de sistemul ECU"

Publicat marţi, 08.01.2008 10:12 de Daniel Popescu

McLaren este avantajata in mod evident in acest an deoarece ei au construit sistemul electronic pe care toate echipele trebuie sa-l foloseasca din acest an, sustine presedintele executiv al companiei Ferrari, Jean Todt.

Sistemul SECU (Standard Electronic Control Unit), produs de MES (McLaren Electronic Systems) reprezinta o dezvoltare majora pentru noul sezon, care va incepe pe 16 martie la Melbourne.

"Am fi preferat ca unitatea de control pentru toate echipele sa fie construita de o alta companie. Trebuie sa acceptam faptul ca McLaren, in colaborare cu Microsoft, au impus cea mai economica varianta", a declarat Todt.

"Este cu siguranta o situatie ce trebuie monitorizata. Dar este evident ca, cel putin la inceput, McLaren va avea un avantaj in campionat", a adaugat francezul, care a predat functia de conducere a echipei de F1 lui Stefano Domenicali, in timp ce el este seful companiei.

  • eddy, marţi, 08.01.2008 12:15
    Sigur ca da!

    Ce face nea Todt? Incerci sa gasesti scuze deja de pe acuma in cazul ca veti incepe mai prost campionatul decat McLaren? Rusinica Jeane, rusinica!

  • minime, marţi, 08.01.2008 12:52
    @eddy

    man ... stai calm ... o sa ii desfiinteze ferrari

  • billy, marţi, 08.01.2008 16:45
    heh

    ceva frustrari se refuleaza pe-aici? Eddy, stai linistit, Ferrari o sa fie echipa ce trebuie batuta sa iei campionatul in 2008. Si daca totul merge ok, probabil si BMW va avea un cuvant f greu de spus. McLaren sunt avantajati de ECU, e evident, nu va de ce ar trebuie discutat pe marginea subiectului. Acelasi lucru l-au spus si Renault si BMW, dar deh ...