Theissen lauda progresele realizate de BMW in 2008

Publicat vineri, 24.10.2008 15:34 de Daniel Popescu

Mario Theissen este incantat de parcursul echipei BMW-Sauber in acest sezon si spune ca germanii vor lupta pentru titlul mondial in 2009.

BMW-Sauber a avut un parcurs excelent in prima jumatate a anului, reusind sa tina pasul cu echipe precum Ferrari si McLaren.

In ultima parte a sezonului germanii au redus turatia si nu au mai reusit sa progreseze, fapt consemnat si de directorul departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen.

"In termeni de performanta pura, inca avem de recuperat in fata celor de la Ferrari si McLaren, iar in a doua parte a sezonului nu am facut progresele pe care le anticipam"

, a declarat oficialul german. "Intr-adevar, cu unele proiecte de dezvoltare nu am castigat performanta pe care o doream pe pista. Dar cu siguranta vom invata lectiile pentru 2009. Pana la urma, vrem sa luptam pentru titlul mondial in sezonul viitor".

Totusi, Theissen a laudat avalansa de rezultate pozitive obtinute de BMW in acest an. "Ne-am atins ambitiile pentru al treilea an consecutiv", a adaugat el. "Nu numai ca ne-am dovedit a fi una dintre echipele de top, dar am reusit si prima noastra victorie. A fost si mai frumos ca succesul din Canada a venit in urma unui 1-2. Acum avem 11 podiumuri in acest an, spre deosebire de cele doua din 2007".

"Doar aceasta statistica scoate in evidentii pasii pe care i-am facut. In plus, Heidfeld ne-a adus cel mai rapid tur de pista in Malaezia, Kubica a obtinut primul pole position in Bahrain si am avut la 34 de curse consecutive in care am castigat puncte. Ultima oara cand ne-am intors fara puncte a fost in Brazilia 2006. Aceasta realizare nu se datoareaza sansei. Cartile noastre din acest an au fost fiabilitatea, strategiile excelente de cursa, munca de la pit stop-uri si greselile foarte putine ale pilotilor nostri".