Theissen, incantat de progresul lui BMW

Publicat luni, 09.07.2007 15:23 de Daniel Popescu

Echipa BMW a inregistrat progrese reale in acest an. Dupa ce in sezonul trecut s-a clasat pe locul 5 in clasamentul constructorilor, anul acesta nemtii ocupa locul 3, iar in Canada au reusit sa obtina primul podium, prin Nick Heidfeld. Astfel, Mario Theissen este foarte multumit de evolutia echipei.

"Avem toate motivele sa fim multumiti cu ceea ce am reusit pana acum. Scopul nostru este sa terminam pe podium, iar Heidfeld a reusit deja acest lucru in Canada, cand a terminat al doilea. Sunt increzator ca acesta nu va ramane singurul podium din acest sezon. In plus, am reusit locul 4 pentru a sasea oara in 9 curse", a declarat Theissen.

Acesta mai precizeaza ca locul 3 ocupat in prezent este chiar mai mult decat se astepta. "Am reusit sa ne pozitionam pe locul 3, dupa McLaren si Ferrari. Am urcat doua pozitii fata de sezonul precedent, ceea ce era greu de anticipat. In plus, avem 25 de puncte in fata lui Renault, campioana constructorilor din ultimii 2 ani", a precizat Theissen.

  • billy, luni, 09.07.2007 15:50
    alaturi de Alfonsita, altul ce bate campii

    ce progres nene? fata de anii trecuti cand erati varza? Ferrari si McLaren is tot mai rapizi fata de voi, parca bateti pasul pe loc. Asta-i progresu?

  • stroakle, luni, 09.07.2007 16:05
    Bravo ...

    ... putea sa-l aminteasca, macar asa in treacat, si pe Kubica... care merge destul de bine. Si a inceput sa puncteze.

  • mdap, luni, 09.07.2007 16:13
    he he

    billyca, ar trebui sa renunti la spartu` cosurilor (presupun ca nu ai mai mult de 14 ani) si sa intelegi ce inseamna a progresa cu adevarat, asa cum s-a intamplat in cazul acestei echipe, nou formate si care a depasit lejer Renault (despre ei poti spune ca bat pasul pe loc). Mai gandeste-te ca BMW a reusit sa-i incurce in mai toate cursele pe cei de la Ferrari/McLaren in sensul in care termina cel putin o masina in spatele lor (al uni BMW ma refer) in acest sezon. Daca nu facea accidentul din Canada, Kubica termina pe 3 ceea ce insemna podium pt. ambii piloti BMW. Poate-si mai aduce cineva aminte (nu e cazul lui bilica) de perioada in care BMW a colaborat cu Williams, piloti: Ralph Schumaher si Montoya, si au castigat cateva curse in sezonul 2002 (nu mai stiu ce sezon era, daca am scris aiurea...scuze!)

  • Giannig, luni, 09.07.2007 16:32
    hai ma ca se descurca

    mda...i-a incurcat intr-adevar...si intotdeauna m-a incantat Heidfeld ca face treaba asta si ia puncte de la Mclaren/Ferrari. Dar pana acum doar lui Mclaren i-a luat puncte...nu mai ma bucura.Ieri s-a intamplat ca si Massa a pierdut 1pct lui Kubica. Echipele progreseaza tot timpul, altfel Spyker aflati la 2-3 sec de ei i-ar depasi. Dar Mclaren e traditional echipa care avanseaza cel mai mult intr-un sezon, iar cu Ferrari oricum nu e de joaca, sunt si ei cel putin la fel de avantati precum Mclaren. BMW ca echipa de uzina e totusi tanara...inainte faceau doar motoare, acum se ocupa de tot, si sa vina asa aproape de lupta istorica Ferrari vs Mclaren e deja o realizare. In momentul de fata Fisico mai reuseste si locuri 5-6...asa cum reusea si pe vremea cand Alonso conducea cealalta masina. Nu poti sa nu te intrebi ce ar face Alonso daca ar fi inca la Renault. In aceeasi ordine de idei, nu-l vad pe Heidfeld in stare sa le castige un titlu. Kubica ar putea...Le trebuie un pilot in stare pentru titlu, asa cum si la Renault a fost nevoie de un Alonso. Si sa nu il judecam pe Alonso pentru ultimele performante, inainte sa ne gandim ca Mclaren procedeaza altfel decat Renault. Poate ca si stilul personal isi spunea cuvantul in masina campioana de anul trecut.

  • billy, luni, 09.07.2007 18:34
    mdap

    inteleg si vad ce inseamna sa progresezi cu adevarat. BMW a fost pe cai mari intr-o cursa atipica cum a fost Canada. O exceptie. Astea-s rezultate obtinute intr-o zi in care 3 masini din cele 4 ce fac legea au avut probleme de tot felul. Un podium sau o victorie obtinute asa valoreaza exact cat producerea de ingrasamant natural prin scobit sub unghie. E de ajuns sa aruncati un ochi la Fastest Laps in curse de la inceputul sezonului pana acuma sa vedeti cum mai ales in ultimele 2 curse BMW pierde teren constant in favoarea McLaren si Ferrari. Io-s de acord ca au facut treaba buna dupa ce au cumparat echipa, dar inca-i mult de lucru. Sa spui ca esti multumit cu progresul care l-ai facut aduce a romanescul " pute pute, da-i caldutz".

  • Giannig, luni, 09.07.2007 21:30
    ...

    serios...se zice asa la noi?

  • mdap, marţi, 10.07.2007 08:06
    bily

    Compara progresul BMW cu "progresul" facut de Toyota sau Williams si vei intelege de ce e multumit...+ nu conteaza care e fastest lap, asta conteaza eventual in jocuri gen NFS, aici conteaza rezultatul final, si daca de dragul unui fastest lap sau a unei pozitii mai bune in clasamentul cursei, risti un loc 4 sau 5 sa zicem..e o prostie...orice echipa are interesul sa termine cat mai bine cursa, nu sa faca tururi rapide. Un tur rapid poate "rupe" pneurile si..."la revedere"...cat despre "pute - caldutz" si "ingrasamantul natural de sub unghie"....asta spune ceva despre tine bilica..