Alonso sustine ca este mai rapid decat Hamilton

Publicat luni, 09.07.2007 14:13 de Daniel Popescu

Dublul campion mondial Fernando Alonso considera ca va reusi sa-l ajunga pe Hamilton in clasament, dupa locul 2 obtinut la Silverstone.

"Mai devreme sau mai tarziu il voi ajunge pe Hamilton. De la cursa din Canada am fost mai rapid decat el. La Indianapolis nu l-am putut depasi, iar la Magny Cours am avut probleme cu cutia de viteze. La Silverstone am avut o cursa normala si am terminat la peste 30 de secunde in fata lui"

, a declarat Alonso.

Spaniolul priveste cu incredere cursele urmatoare. "Urmeaza cateva curse favorabile, in Germania si Ungaria, iar obiectivul meu este sa termin in fata lui Hamilton si sa reduc diferenta. Nu ii putem uita pe cei de la Ferrari, care au fost din nou mai rapizi decat noi. Daca Massa nu ar fi avut probleme la start, ar fi terminat si el in fata lui Hamilton", a precizat Alonso. In prezent, Alonso se afla pe locul 2 in campionat, la 12 puncte in spatele lui Hamilton.

  • billy, luni, 09.07.2007 15:47
    yada yada yada

    siigur ca da, acu esti smeker.. :) Mai, da' cretinu asta nu conteneste sa ma uimeasca ce minte de copil de 2 ani are. Daca Massa nu avea probleme la start termina si in fatza ta. Daca, parca , poate...pe astea se bazeaza Alfonsita.

  • hakkinen, luni, 09.07.2007 16:07
    Alonso

    Alonso are dreptate,probabil s-a mai obisnuit cu masina si cu pneurile,va arata de acum incolo ca este mai rapid decat Lewis,la fel cum si Kimi si-a revenit fata de massa

  • tigerpow, luni, 09.07.2007 16:16
    @billy

    Nu-i frumos din partea ta sa umilesti un copil de 2 ani sa spui k are minte k si Alonso...

  • Giannig, luni, 09.07.2007 16:17
    de data asta a fost

    Are un site www.fernandoalonso.com , spune-i toate ce te nemultumesc direct lui. Alonso a fost mai rapid ieri, dar nu pentru ca ar fi natural mai rapid, ci pentru ca nici pana in calificari Lewis nu a reusit sa-si regleze masina, iar in cursa s-a plans de comportament subvirator - e vina lui acolo, poate mai importanta decat greseala de la pituri. Nici telemetria lui Alonso nu l-a ajutat sa-si regleze masina...si putem zice ca e prima oara cand pe Lewis il penalizeaza lipsa de experienta, in alegerea reglajelor, cauciucurilor si strategiei. Dar priveste si la ceilalti piloti, anume Kubica si Kimi. Daca Kubica a inceput prost anul asta, acum de fiecare data se califica si termina mai bine decat Heidfeld. Kimi a inceput sa castige din nou si incepe sa aiba timpi mai buni fata de Massa. Pe ce dadea vina Kubica pentru startul slab? Dar Kimi? cauciucurile . Este posibil ca si Alonso in sfarsit sa se fi acomodat cu ele. Pacat ca nu a riscat cu cauciucuri moi cand a contat si a iesit tot pe dure de la pit. Dar acum iar are Ferrari 0.5 sec pe tur avantaj. Mclaren trebuie sa gasesca de undeva acest 0.5s. Lewis va fi un adversar dificil, atat pentru Alonso cat si Kimi. Si daca intr-adevar cei 3 piloti, buni prieteni cu Michelin, s-au acomodat anul asta ar putea fi cea mai buna sansa pentru Lewis sa ia titlul, pentru ca anul viitor vom avea alta poveste.

  • bernie, luni, 09.07.2007 17:23
    Pt. criticii lui Alonso

    Fratilor, nu il mai criticati pe Alonso. Chiar este foate dificil sa concurezi in conditiile in care nu poti obtine randamentul maxim din pneuri. Este evident ca are mai multa valoarea si este mai rapid decit Hamilton, care a avut marele noroc sa concureze pe o masina facuta de-a lungul iernii de Alonso. Daca ar fi facut singur masina, McLaren nu ar fi fost la nivelul la care sint. Daca Alonso a gresit, asta s-a intimplat cind nu a pus nici o clauza in contractul cu McLaren, in care sa se specifice ca al doilea pilot al echipei nu are voie sa foloseasca datele lui telemetrice si setarile lui. Adica ceva identic cu clauza pe care o avea Schumacher in contractul cu Ferrari. Pe final de sezon, veti vedea ca Alonso se va lupta pentru titlu tot cu Kimi. Pentru Hamilton o sa mai urmeze rateuri - lucru firesc, pentru ca inca nu are experienta, plus ca nici nu a cistigat nimic prin seriile mai mic pe unde a alergat pina sa ajunga in F1. Kimi este clar mai rapid decit bezmeticul de Massa, care da din miini cind e la volan de zici ca e beat! Raikkonen si Alonso vor lupta pentru titlu, veti vedea...

  • billy, luni, 09.07.2007 18:20
    bernie

    ai ceva dreptate pana la un moment dat. Lewis a castigat toate seriile in care a concurat inainte de F1. Daca Miki ti-a spus altceva la TvR Abonament, asta-i bad luck. Ferrari si-au revenit asa cum era de asteptat si asa cum au facut si anul trecut. Nu-s pe nicaieri fara Schumi, insa clar s-au mobilizat un pic mai greu. Problema cu tunelul aero le-a mai bagat si alte betze in roate... Cursa de ieri a fost prima din campionatul asta in care Alonso a fost clar mai rapid ca Hamilton. Dar cu o floare nu se face primavara.

  • jano_rajmond, luni, 09.07.2007 21:07
    La alergat poate...

    Mda, Alonso probabil este mai rapid ca Hamilton... la alergat poate sau la inot, dar NICICUM la condus monoposturi. Cica de la Canada a fost mai rapid ca el... cum sa nu, ca dupa Canada a invatat sa nu mai treaca de 3 ori prin aceeasi curba prin iarba. Apoi cica la Indianapolis Hamilton ii citea datele de telemetrie si de aia are mai rapid. Hai sa fim seriosi... cand pierde gaseste orice scuza sa se scoata si cand castiga odata si el (adica nici macar atat, numai ca iese in fata lui Hamilton) se da mare smecher. Mi-e deja scarba de el, "mare caracter de campion" ce sa mai... Are numai morcovi ca era cel mai tanar CM si acuma ca o sa piarda acest titlu se simte fustrat saracul... macar ceilalti stiu sa piarda si recunosc cand sunt mai slabi, nu CA COpilul asta!

  • chiuchean, luni, 09.07.2007 21:14
    Alonso fraierul

    Jano ai toata dreptatea, eu traiesc in Spania de ceva timp si pot sa-ti spun ca pana am ajuns aici nu credeam sa existe oameni asa de prosti, ingamfati si increzuti ca spaniolii, se cred ca le stiu pe toate, cand de fapt stau toata ziua prin baruri iar noi imigrantii ridicam tara, mie mi-e scarba de Alonso e un fraier de 2 centi..... are mare noroc de publicitatea ce i se face.

  • Giannig, luni, 09.07.2007 21:39
    ...

    Da Billy cei doi prezentatori mananca mult rahat la comentariu. Eu trec pe RTL atunci cand incep sa debiteze prostii. Legat de Spania, nu e cazul sa generalizam, pentru ca nu orice taran de pe acolo ajunge pilot F1. Iti trebuie abilitati deosebite si mai ales talent. Daca doresti sa generalizam, ce ar fi ca RO sa fie doar o tara de tigani, orfani, betivi, si lenesi? Asta cu toate ca dupa americani urmatorii la numar la Harvard, sau macar la Microsoft, ar fi romanii.

  • ralu, luni, 09.07.2007 21:43
    ..corect

    si punctele?