Theissen, impotriva "dezghetarii" motoarelor

Publicat vineri, 26.09.2008 09:46 de Daniel Popescu

Mario Theissen sustine ca propunerea unor echipe de a "dezgheta" dezvoltarea motoarelor nu este eficienta, intrucat ar duce la cresterea exponentiala a costurilor.

Mai multi sefi de echipa, in frunte cu Flavio Briatore, si-au exprimat nemultumirea pentru faptul ca echipele de top beneficiaza de motoare mult mai puternice.

Acestia au propus ca perioada de "inghetare" a motoarelor sa fie intrerupta, pentru ca celelalte echipe sa fie capabile sa dezvolte motoare la fel de puternice ca echipele de top.

Discutiile au avut loc chiar in aceasta saptamana in Singapore, insa propunerea s-a lovit de refuzul echipelor mari.

Directorul departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, a explicat ca diferenta dintre motoare nu este atat de mare si ca dezvoltarea acestora ar duce inevitabil la cresterea exponentiala a costurilor.

"Diferenta dintre motoarele individuale nu este atat de mare, iar acest topic a fost exagerat in ultima perioada. Nu cred ca acesta este un factor decisiv in termeni de performanta. Daca "dezgheti" motoarele costurile vor creste imediat", a declarat Theissen, care considera ca banii trebuie investitii in noile tehnologii "verzi", precum KERS.