Symonds: "Renault au castigat 3 zecimi de secunda"

Publicat miercuri, 30.04.2008 16:32 de Daniel Popescu

Pat Symonds sustine ca Renault au castigat trei zecimi de secunda in urma update-urilor aerodinamice folosite in premiera la Marele Premiu al Spaniei.

Renault au avut parte de un inceput dificil de sezon, insa in urma unui upgrade major monopostul R28 a putut lupta mai aproape de Ferrari, McLaren si BMW. Directorul departamentului de inginerie al echipei Renault, Pat Symonds, crede ca echipa a facut un pas semnificativ in fata, dar admite ca diferenta fata de echipele de top este inca mare.

"Pot spune ca la Barcelona, in aceste conditii, am crescut performanta cu trei zecimi de secunda. Nu stiu sigur daca va fi la fel si in Turcia sau la Monaco, dar se pare ca aceasta este cantitatea de viteza castigata", a declarat Symonds. "Directia este buna si multe lucruri au functionat bine. Distanta este inca mare, foarte mare fata de Ferrari, asa ca mai avem mult de munca, dar suntem multumiti de modul in care decurg lucrurile".

Symonds a dezvaluit ca modificarile au vizat 19 zone ale monopostului si spune ca inginerii vor lucra in continuare la noi upgrade-uri. "Au existat 19 arii de dezvoltare a masinii in acest weekend si le-am facut sa mearga bine, asa ca trebuie sa facem asta in continuare. Nu ne vom opri aici. Vor fi 19 zone diferite pe cursa, asta este sigur, dar in mod obisnuit nu adauagm toate imbunatatirile deodata pentru a avea un pachet de upgrade major".

  • daniel.popescu, miercuri, 30.04.2008 16:39
    Punctare

    Din cauza unei erori de editare, punctajul aferent stirii "Brawn anticipeaza mai multe depasiri in 2009" a fost acordat in cadrul stirii "Symonds: "Renault au castigat 3 zecimi de secunda"". Va multumim.