Stuck: "BMW negociaza inlocuirea lui Heidfeld"

Publicat marţi, 20.05.2008 16:43 de Daniel Popescu

Fostul pilot de Formula 1 Hans-Joachim Stuck crede ca BMW-Sauber cauta in secret un inlocuitor pentru Nick Heidfeld, dupa ce germanul a dezamagit in acest sezon.

BMW-Sauber au progresat vizibil fata de sezonul trecut, germanii luptand acum de la egal la egal cu McLaren Mercedes. Totusi, prestatiile lui Nick Heidfeld nu se ridica la inaltimea asteptarilor, motiv pentru care presa internationala a speculat ca germanul risca sa-si piarda locul in echipa,. Zvonurile sunt sustinute si de fostul pilot de Formula 1 Hans-Joachim Stuck.

"Daca va continua in aceast mod si-ar putea pierde locul", a declarat Stuck pentru site-ul de limba germana spox.com. "Pentru a continua progresul, BMW-Sauber ar putea decide ca au nevoie de forte proaspete. Mario Theissen (n.r - seful echipei) stie cum merg lucrurile in aceasta afacere si va lua legatura cu cateva superstaruri. Cu siguranta vor fi discutii secrete. Nick este important din perspectiva faptului ca este german, dar nu este un superstar. Este o situatie dificila pentru el".

In schimb, Stuck are numai cuvinte de lauda la adresa lui Robert Kubica, autorul primului pole position din istoria echipei. "Nu-mi imaginez ca Theissen l-ar putea inlocui cu Raikkonen. Are stofa necesara pentru a fi campion". Totusi, Stuck nu il vede pe Fernando alonso ca un posibil inlocuitor pentru Heidfeld. "Nu cred ca BMW-Sauber i s-ar potrivi foarte bine, chiar daca este unul dintre primii 5 piloti".