Raikkonen: "Vom fi foarte competitivi la Monaco"

Publicat marţi, 20.05.2008 16:00 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen anticipeaza ca Ferrari vor fi foarte competitivi la Monaco, intrucat sustine ca echipa a facut progrese pe circuitele lente.

Ultima victorie a Scuderiei Ferrari in Marele Premiu al statului Monaco s-a consemnat in 2001, insa Raikkonen crede ca echipa a facut multe progrese si se asteapta la o cursa foarte buna.

"Testele de la Paul Ricard au decurs bine. Am incercat cateva componente noi si am imbunatatit setarile. Masina este mai buna pe acest tip de circuit lent comparativ cu anul trecut"

, a declarat Raikkonen pe blogul sau oficial. "Cred ca Ferrari au facut un mare pas inainte in zonele in care nu eram foarte buni anul trecut".

Totusi, pilotul finlandez admite ca McLaren si BMW-Sauber reprezinta o concurenta importanta pentru Ferrari in acest weekend. "Este dificil de spus cum vor merge lucrurile pana la urma", a adaugat el. "Ferrari vor fi foarte competitivi, dar exista si McLaren si BMW. Monaco poate fi intotdeauna o surpriza, este cea mai imprevizibila cursa din acest an. Anul trecut am castigat un singur punct aici, dar pana la urma a fost un punct pretios pentru mine", spune Raikkonen, dupa ce anul trecut a castigat campionatul cu un singur punct in fata celorlalti.

Pilotul Scuderiei admite ca sesiunea de antrenamente de joi va fi cruciala pentru un weekend competitiv. "In Turcia am ratat cea mai importanta sesiune de antrenamente", a precizat el. "De data asta speram sa muncim fara prea multe probleme. mai ales ca diferentele sunt atat de mici si mai ales ca sesiunea de calificari este foarte importanta. Depasirile sunt aproape imposibile, astfel ca masina trebuie sa fie setata foarte bine. Este minunat sa faci un tur rapid la Monaco, dar pentru asta trebuie sa fii in frunte. este important sa te calificai bine. La Monaco aceasta este prioritatea. Intotdeauna incerc sa obtin pole positionul, pentru ca este cea mai buna optiune de a lupta pentru victorie".

  • Ciprian Malan, marţi, 20.05.2008 16:23
    @stiri

    este o stire si despre Klien, nu ca ar fi prima, pe care presimt ca o veti trece cu vederea.....sper sa nu fie asa.