Spaniolul care l-a injurat pe Hamilton: "Nu sunt rasist!"

Publicat vineri, 08.02.2008 10:07 de Mircea Meșter

Unul dintre fanii care su atarnit scandalul diplomatic dintre Marea Britanie si Spania prin injurii aduse lui Lewis Hamilton in testele de la Barcelona spune ca nu e rasist si ca se simte prost pentru ca a fost "zugravit" astfel de catre presa engleza. Toni Calderon sustine ca parucile, machiajul negru pe toata fata si tricourile pe care scria "Familia lui Hamilton" - purtate de el si de alti trei prieteni ai sai in timpul testelor de la Barcelona - nu au fost decat o gluma si au reprezentat "o incercare de a destinde atmosfera la Montmelo".

"Nu sunt rasist si mi-e rusine ca am aparut astfel in presa britanica. Mai mult, ma aflu in mijlocul fotografiei si par protagonistul grupului. Asta m-a enervat foarte tare. Oamenii din echipa de securitate ne-au lasat sa trecem. Nu numai ca n-au comentat nimic legat de tricourile noastre ci chiar s-au amuzat si ei. De fapt, foarte multi dintre cei cu care am facut poze credeau ca suntem fani ai lui Hamilton", sustine spaniolul acuzat de intrigi rasiste la adresa pilotului britanic de culoare.

Acesta continua: "Nu am facut nimic rau. Nu am nicio problema sa ii explic personal lui Lewis si celor de la McLaren situatia. Daca as fi stiut ca totul va degenera, nu as fi facut asta niciodata. Nu am vrut in niciun moment sa ofensez pe cineva", incheie Toni Calderon.

  • eddy, vineri, 08.02.2008 11:39
    Asa sa fie?

    Daca e adevarat ce zice acest Toni, cum ca nu este rasist, atunci nu-mi pot inchipui de ce s-a vopsit in negru la fata si a purtat tricou cu familia lui Hamilton. Pt ca sigur nu este fan de-al englezului. Iar ca sa destinda atmosfera putea sa se vopseasca rosu la fata si sa vina cu o sticla de vodca in mana avand un tricou pe care sa scrie Finlanda. Si asa ar fi putut destinde atmosfera. Dar gestul lui a fost clar de a-l ofensa pe Hamilton. Bietul Lewis trebuie sa sufere pt astfel de tratamente din cauza talentului pe care il are si care pe multi deranjeaza.

  • Travis, vineri, 08.02.2008 14:09
    lol eddy

    vai bietul lewis saracutzul baiat ce nevinovat e el mancal-ar mama.... bai nene, tu crezi ca motivul pentru care se ia lumea de el e ca e prea talentat? pe langa ca nu e prea talentat, nu asta e motivul. motivul e ca are o gura sparta si vorbeste ce vrea despre cine vrea.. asa ca nu-i mai plange de mila

  • mihai, vineri, 08.02.2008 15:55
    pentru eddy

    Esti prietena lui Hamilton?

  • eddy, vineri, 08.02.2008 16:06
    @Travis si mihai

    Da, cred cu tarie ca talentul lui Hamilton e cel care deranjeaza si nu gura lui pt ca si alti piloti au gura sparta.@mihaiCati ani ai copilasule?

  • MP, vineri, 08.02.2008 22:45
    Ham

    Se pare ca Eddy e un fin cunoscator al tinerelor talente in F1 ......... si are acelasi punct de vedere cu Bernie Ecclestone despre Hamilton ............. probabil ca a uitat ca Bernie nu pre are noroc la piloti ( vezi Rindt, De angelis......)

  • Travis, vineri, 08.02.2008 22:52
    @MP

    Puteai sa dai si tu un exemplu mai recent, gen Montoya... care pana sa vina in F1 parea un pilot exceptional :))

  • MP, vineri, 08.02.2008 23:06
    Montoya

    da-mi voie a te contrazic din acet punct de vedere si sa-ti spun ca Montoya este unul dintre pilotii care i-am admirat destul de mult dat fiind faptul ca pe langa numeroasele greseli care le facea este un pilot dupa parerea mea extrem de spectaculos ... ceea ce cred ca ne-am dorii sa vedem sa vedem in fiecare cursa .. dar cu pilotii "exceptionali" precum Hamilton, Massa si f multi din aceasta generatie de piloti nu o sa vedem. De aceea mi se pare putin ciudat ca sa sustii ca un pilot care a parcurs un sezon cu o masina f fiabila - si a stalucit in primul rand prin constanta si nu prin spectaculozitate, cu un sistem de punctare destul de avantajos - este extraordinar si deja va bate toate recordurile