Schumacher se va ocupa de dezvoltarea masinii Ferrari

Publicat vineri, 11.01.2008 17:32 de Daniel Popescu

Michael Schumacher spune ca el si Scuderia Ferrari au decis in sfarsit asupra rolului pe care il va avea la echipa italiana dupa retragerea sa din Formula 1.

Septuplul campion mondial, care s-a retras din activitate la finalul sezonului 2006, va lucra in cadrul departamentului de dezvoltare a masinilor pentru Gestione Sportiva, divizia de masini de curse a companiei Ferrari. Schumacher a testat pentru Ferrari de cateva ori dupa ce s-a retras, iar germanul spune ca va face din nou acest lucru pentru a ajuta echipa cu noua masina de F1.

"Ne-a luat ceva timp sa stabilim, dar acum rolul meu la Ferrari este clar: a trebuit sa intelegem locul in care prezenta mea era cea mai folositoare", a declarat Schumacher pentru Gazzetta dello Sport. "Ma voi ocupa de dezvoltarea masinii in cadrul Gestione Sportiva. Nu am stabilit inca zilele in care voi pilota masina, nu este nimic decis. Voi evalua in functie de situatie: daca echipa are nevoie de mine, mi-ar placea sa pilotez, dar nu foarte des.

F2008? Masina este promitatoare, dar nu este in configuratia finala. Pentru a da o opinie obiectiva va trebui sa vedem si ce au facut rivalii nostri".