Fisichella: "Masina Force India, similara cu Renault R27"

Publicat vineri, 11.01.2008 16:42 de Daniel Popescu

Noul pilot al echipei Force India, Giancarlo Fisichella, a lansat un atac dur la adresa fostei sale echipe, spunand ca este dezamagit de Renault.

Pilotul italian sustine ca, dupa cei trei ani petrecuti la echipa franceza, acestia nu au reusit sa-i ofere o masina cu care sa castige curse. Intrebat de ziaristii de la Gazzetta dello Sport daca este dezamagit de Renault, Fisichella a raspuns:

"Da, foarte mult, mai ales ca am petrecut multi ani impreuna. Masina care sa castige curse pe care mi-au promis-o nu a sosit niciodata", a precizat Fisichella, "uitand" ca in 2005 si 2006 a fost coechipierul dublului campion mondial Fernando Alonso.

Italianul a mai dezvaluit ca a fost surprins cand a testat recent monopostul Spyker pentru sezonul 2007, care de regula incheia plutonul in F1. "Monopostul se aseamana foarte mult cu Renault R27, intrucat nu are aderenta aerodinamica. Cu siguranta are nevoie de un upgrade important si de multa munca in tunelul de vant, dar linia de referinta este la fel de buna ca a monopostului Renault".