Schumacher, impresionat de Hamilton

Publicat marţi, 21.10.2008 17:08 de Daniel Popescu

Septuplul campion mondial Michael Schumacher a marturisit ca este impresionat de performantele realizate de Lewis Hamilton in Formula 1.

Hamilton concureaza in Formula 1 de numai doi ani, insa britanicul a luptat de fiecare data pentru titlul mondial.

In plus, pilotul echipei McLaren este la un singur pas de titlul mondial in acest sezon, fapt ce nu putea fi trecut cu vederea nici de unul dintre cei mai titrati piloti de Formula 1 din istorie, Michael Schumacher.

"Il pozitionez foarte sus deoarece consider ca este incredibil ce a facut intr-un timp atat de scurt. Sa concurezi cu Alonso si sa fi atat de rapid vorbeste de la sine", a declarat Schumacher pentru BBC.

Totusi, Schumacher este circumspect ca Hamilton este cel mai bun pilot din actuala generatia si evita sa faca o comparatie intre el si Felipe Massa. "Sunt putin intrigat cand vorbim daca este cel mai bun. Este mai bun decat Massa sau nu? Trebuie sa te uiti la circumstante, pentru ca nu sunt intotdeauna foarte clare cand privesti din exterior".

  • adrian2089, marţi, 21.10.2008 17:47
    (ADY)

    Schumi te-ai retras de frica ca te batea Hamilton de te rupea

  • bogym05, marţi, 21.10.2008 17:48
    massa?

    tot 7 puncte a primit si massa cand l'a laudat ecclestone, sau nush cine? nu cumva a luat +9? ofofof, cred ca ma lasa memoria :)

  • cobra, marţi, 21.10.2008 18:54
    @ady

    nu vorbi despre schumacher pateticule...ai vazut macar vreo cursa sau vreun titlu castigat de msc ? cand o avea ham ham performantele lui sa mai vorbesti

  • bogym05, marţi, 21.10.2008 19:22
    valeeu

    poate pe schumi nu o sa il ajunga nimeni o buna bucata de timp. dar deocamdata hamham e la al 2'lea an de curse, asa ca mai are timp sa arate ce poate. referitor la punctare, am vazut ca a fost deja un +9 la hamham :).

  • NeoGalaxy, marţi, 21.10.2008 19:42
    @adrian2089

    Schumi s-a retras cand s-a retras si oricum era batran pentru Formula 1. Eu personal consider ca trebuia sa se retraga in 2004 cand a luat ultimul titlul. Se retragea pe valul gloriei si este foarte bine. In acelasi timp, oricat de talentat este Lewis sa nu uitam ca este si tanar si nelinistit si rapid. Aceste 3 calitati rar sunt intalnite la un pilot de 35 de ani. Mika Hakkinen era cu 1s mai rapid in 1998 si in 1999 cand i-a nascut sotia al doilea copil era deja mai incet ca Schumi. Si Button la fel. Toti pilotii din Formula 1 pierd cel putin 1s pe tur cand afla ca le va naste sotia. Lewis nu are inca problema asta. Deci pentru moment poate sa fie si rapid si sa si riste pentru ca nu il asteapta nimeni important acasa. Plus ca anul acesta Lewis a avut noroc de multele probleme intampinate de echipa rosie si a beneficiat din plin de ele. Ferrari au pierdut cel putin 18x3= 54 de puncte numai prin abandonuri si probleme de la boxe si inca vreo 10-20 pe greseli tactice. Cred ca fac o gramada daca le aduni. Si Lewis a pierdut vreo 10-12 pe diferite penalizari dar a avut noroc ca i-a mers masina si nu a avut incidente majore la standuri. Dar la McLaren cel mai mare handicap cred ca este Kova care practic a avut un an foarte nefast. Anul viitor o sa fie interesant. Masinile arata ciudat pana ne obisnuim dar sunt mai goale si foarte simple in design. Toate apendixurile care exista acuma pe ele nu vor mai exista in 2009. Oricum vine cursa de la Interlagos si o sa stim campionul. Lewis are 95% sanse sa fie campion modial daca nu chiar 99% deci se vede ca a muncit mai bine. Oricum Felipe a avut aceasi atitudine ca Irvine in 1999 la Suzuka. Ca fan Ferrari si pe mine m-a dezamagit foarte mult atitudinea lui si a echipei. Vor titlul la piloti? Sa stea zi si noapte la testare pana fac masina aia perfecta. Sa se lupte pe pista pana castiga. In schim in China ei.... parca citeau ziarul. A fost mai bun Lewis? Inseamna ca vrea titlul mai mult si este mai determinat sa lupte pentru el. Din pacate Felipe nu este si nu are gandirea necesara pentru a fi un campion mondial. Iar in cursa din China s-a vazut acest lucru. Nici Kimi nu a facut mare branza... dar este scuzabil pentru ca anul asta a fost un cosmar pentru el. Iar referitor la talent, cel mai important pe langa talent este sa ai si forta de a lupta la limita. Vrei sa castigi? Stai toata noaptea si muncesti pentru aia. Cursele nu se castiga in declaratii ci cu sudoare! Nu neg sunt fan Ferrari pana la moarte dar... au pierdut gramezi de titluri pentru ca au pierdut din vedere cum se castiga o cursa si un titlul. Iar prostiile din 1997, 1998. 1999, 2005 si 2006 credeam ca le-au invatat. Schumi a pierdut de unul singur nu mai putin de 6 titluri :) Si aste pe langa cele 7 pe care le-a castigat :)

  • iorgas, marţi, 21.10.2008 19:53
    impresionat ,de ce ?

    ca are motorul modificat ? eu sunt 100 % convins ca lewis grenadierul are unitatea centrala si controlul stabilitatii modificat , dar de ...........toti smecherii sunt britanici......marketingul , banii , isi spun cuvantul.....

  • Join, marţi, 21.10.2008 20:53
    Hahaha!!!!

    ii este ciuda la trisoru nr1 din istoria f1 pe lewis ca poate o sa-l detroneze in urmatorii ani!!!!Go Lewis!!!!

  • danielif, miercuri, 22.10.2008 04:57
    Join.....

    Ba baiatule,tu ori esti prost ori esti prost,una din doua e sigur.Mai bine dute si te apuca de facut goblenuri ca de formula 1 nu ai habar.

  • cris_t_yan, miercuri, 22.10.2008 08:55
    adrian2089

    gura mica.... deranjezi