Schumacher admite că a fost "încăpăţânat" în timpul carierei

Publicat joi, 25.08.2011 16:24 de Daniel Popescu

Michael Schumacher şi-a asumat greşelile comise pe parcursul carierei de 20 de ani şi admite că au fost momente în care a acţionat cu "încăpăţânare".

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 datorită celor şapte titluri mondiale cucerite şi a altor numeroase recorduri stabilitate pe parcursul carierei.

Cu toate acestea, cariera sa a fost umbrită sporadic de mai multe evenimente negative, iar pilotul Mercedes GP admite că în unele situaţii nu s-a comportat aşa cum ar fi trebuit.

"Aş fi putut reacţiona diferit. Dar am fost încăpăţânat şi am reacţionat la mediul în care am fost şi în situaţia de la momentul respectiv. Mi-am spus mie însumi că pot folosi şi această parte gri a carierei", a declarat el pentru publicaţia Faz.

Schumacher nu a dorit să dea detalii despre natura incidentelor pe care le regretă, însă pe parcursul timpului a fost implicat în cel puţin două incidente care au rămas în istorie: în 1997 a fost descalificat din campionat după ce a încercat să-l scoată de pe circuit pe Jacques Villeneuve în cursa decisivă pentru titlul mondial, iar în 2006 a oprit monopostul Ferrari pe circuitul de la Monaco în timpul calificărilor pentru ca rivalul său Fernando Alonso să nu-l poată învinge în lupta pentru pole position.

Pe de altă parte, Schumacher consideră că Nico Rosberg este cel mai puternic coechipier pe care l-a avut în carieră, pe baza rezultatelor obţinute de cei doi în acest sezon. "Nico este cu siguranţă cel mai puternic coechipier pe care l-am avut. În acest an în calificări este 10-1 în favoarea lui. Dar ştiu că pot fi mai rapid decât el", a mai precizat germanul.

Via | GMM