Rosberg: "Va fi mult mai greu decat in Singapore"

Publicat vineri, 10.10.2008 11:19 de Daniel Popescu

Nico Rosberg anticipeaza un weekend dificil in Japonia, dupa rezultatele modeste realizate in cadrul antrenamentelor libere de vineri.

Pilotul echipei Williams a incheiat pe treapta a doua a podiumului in cursa de la Singapore, insa lucrurile au luat o intorsatura nefavorabila pentru german in Japonia.

Pe circuitul de la Fuji, Rosberg nu a reusit decat un loc 13 si anticipeaza ca va avea probleme pe tot parcursul weekendului.

"Cu siguranta va fi mai dificil aici decat a fost in Singapore"

, a declarat Rosberg la finalul antrenamentelor. "A fost foarte greu, mai ales in cursul diminetii. Ne-am chinuit cu absenta aderentei la partea din spate a masinii si cu fenomenul de supravirare, dar am realizat un progres pe parcursul celor doua sesiuni si dupa-amiaza am terminat intr-o pozitie mai buna".

Coechipierul sau, Kazuki Nakajima, a avut parte de o zi sensibil mai buna si a stabilit al 7-lea timp, chiar daca in cursul diminetii a avut probleme cu aderenta. "A fost o zi destul de buna pentru mine", a precizat japonezul. "Nu a fost prea multa aderenta la inceputul sesiunii de dimineata, aa ca m-am chinuit putin cu masina, dar asta s-a intamplat probabil din cauza cantitatii de combustibil. Masina a inceput sa fie mai buna ulterior si apoi mult mai buna dupa-amiaza cu noile pneuri".

"Astazi am incercat mai multe setari care s-au dovedit a fi pozitive. Diferenta fata de celelalte masini este inca foarte mica, asa ca trebuie sa fim atenti in calificari. Vom vedea cum decurge ziua de maine, dar se pare ca suntem pe drumul cel bun".