Rosberg refuza postul de director al GPDA

Publicat luni, 03.09.2007 17:29 de Daniel Popescu

Nico Rosberg sustine ca nu doreste sa devina directorul Grand Prix Drivers' Association (GPDA) anul viitor, desi organizatia spera ca tinerele staruri din sport sa se implice mai mult. Germanului i s-a propus un rol de conducere in cadrul GPDA, insa acesta a refuzat spunand ca nu are suficient timp pentru a se implica si ca nu este pregatit pentru un astfel de rol.

“Nu este vorba ca sunt prea tanar sau ca nu vreau. Daca fac asta, vreau sa depun toate eforturile necesare, dar nu am ajuns in momentul in care sa ma dedic muncii pentru GPDA. Nu inca, dar poate peste cativa ani. Sunt bucuros ca voi putea face asta intr-o zi, cred ca va fi interesant intr-o zi, dar nu inca”, a precizat pilotul echipei Williams.

Rosberg spune ca a fost deranjat de afirmatiile unora dintre piloti care au declarat ca tanara generatie nu se implica prea mult in GPDA. “Cred ca a fost o lipsa de respect din partea lui David Coulthard sa spuna ca pilotii tineri nu inteleg sau nu sunt interesati. Sunt foarte interesat si respect ceea ce face GPDA, au facut multi pasi inainte. La inceputul anului siguranta era zero. Acum este cu adevarat la nivelul la care trebuia sa fie”, a mai precizat Rosberg.

Ralf Schumacher, in prezent secretar al GPDA, spune ca ar fi dispus sa continue in acest rol si in sezonul urmator. “Depinde de ceilalti piloti, daca ma vor sau nu. Pana acum anul acesta a fost ok. Am obtinut cateva lucruri pe care le doream, dar poate ca este timpul ca pilotii tineri sa preia controlul. Dar este vorba despre munca, probabil de aceea ei nu s-au implicat pana acum”, a declarat Ralf, care a adaugat ca o decizie cu privire la conducerea GPDA va fi luata in urmatoarele curse.