Renault, weekend incendiar la Johannesburg

Publicat marţi, 31.07.2007 10:06 de Daniel Popescu

Echipa Renault s-a deplasat in weekendul care a trecut in Africa de Sud, la Johannesburg, unde a organizat un show pe strazile districtului Sandton.

Sambata, Giancarlo Fisichella si Nelson Piquet Jr. s-au aflat la volanul monopostului cu care Renault a castigat titlul la constructori in sezonul trecut, R26, incantand publicul local cu demonstratii ale performantei masinii. Duminica, nu mai putin de 100.000 de spectatori s-au intors pentru a urmari din nou acest show unic, demonstrandu-si astfel pasiunea pentru Formula 1. Acestia au asistat si la o parada a masinilor de epoca ale echipei Renault.

"Publicul a fost fantastic! Cu siguranta au fost foarte bucurosi sa vada o masina de F1 in actiune. A fost prima mea vizita in Africa de Sud si a fost o experienta memorabila", a declarat Fisichella.

Pilotul de teste al echipei franceze, Nelson Piquet Jr, nu si-a ascuns nici el entuziasmul de a fi prezent pe continentul african. "A fost o modalitate fantastica de a apropia publicul de lumea Formulei 1, iar acest weekend a demonstrat cat de atasati sunt localnicii de acest sport. Am fost bine primiti la Johannesburg, iar cei prezenti s-au bucurat de spectacol. Misiune indeplinita!", a comentat Piquet Jr.

Africa de Sud a gazduit Mari Premii de Formula 1 in trecut, ultima cursa desfasurandu-se in 1993 la Kyalami.