Renault: "Problema motorului nu este serioasa"

Publicat miercuri, 30.04.2008 12:30 de Daniel Popescu

Seful departamentului de motoare al echipei Renault, Dennis Chevrier, sustine ca problema motorului care a provocat abandonul lui Alonso va fi usor de reparat.

Fernando Alonso a fost privat de sansa de a obtine puncte in Marele Premiu al Spaniei dupa ce motorul monopostului sau a cedat. La trei zile dupa finalizarea cursei, inginerii Renault analizeaza inca motivele pentru care motorul B8 nu a functionat la parametri normali.

Totusi, Dennis Chevrier a declarat ca in urma analizelor preliminare s-a constat ca problema vine de la o componenta aflata deasupra unitatii de 2.4 litri. Totodata, francezul este convins ca, in urma unor ajustari minore, problema va fi rezolvata inainte de Marele Premiu al Turciei.

"Cu alte cuvinte, componentele din interior nu au fost afectate, nu este o defectiune fundamentala si putem rezolva problema imediat", a declarat francezsul pentru publicatia AS.

Oficialul Renault a infirmat posibilitatea ca stilul de pilotaj al lui Alonso sa fi avut o contributie negativa la defectarea motorului. "In niciun caz. Din partea lui Alonso totul a decurs bine. Pur si simplu a fost o problema de fiabilitate".