Renault neaga zvonurile despre aripa revolutionara

Publicat joi, 21.02.2008 14:19 de Daniel Popescu

Un purtator de cuvant al echipei franceze, precum si Fernando Alonso, au negat informatiile potrivit carora Renault vor utiliza o aripa spate revolutionara la Marele Premiu al Australiei de luna viitoare.

Citand o sursa apropiata echipei lui Flavio Briatore, un site olandez a relatat recent ca Renault vor utiliza un nou concept de aripa spate, poreclit "W" din cauza formei sale

, la prima cursa din acest an. Mai mult, sursa mentionata sustinea ca Renault nu vor testa noua componenta in testele premergatoare sezonului pentru a nu putea fi copiata de rivali. Potrivit informatiilor, prin utilizarea noii aripi monopostul Renault ar fi putut castiga aproximativ 5 zecimi de secunda pe tur.

Totusi, un purtator de cuvant al echipei a catalogat aceste zvonuri drept "ridicole". In plus, cotidianul sportiv Marca a sugerat ca aceste zvonuri au aparut dupa publicarea pe internet a unor fotografii false cu presupusa aripa spate.

Intre timp, Fernando Alonso insista ca Renault nu pregateste "nimic revolutionar" in privinta monopostului R28. Totusi, pilotul in varsta de 26 de ani a admis ca echipa va testa curand cateva imbunatatiri la aripa fata prin care R28 ar putea castiga "una sau doua zecimi" pe tur.

  • crion82, vineri, 22.02.2008 08:38
    Bun asa

    Ne pregatesc surprize! Bravo lor, mereu au avut ceva nou de adus in F1.