Renault: "Lotus va fi competitivă pe măsură ce îmbunătăţeşte fiabilitatea"

Publicat marţi, 18.03.2014 17:48 de Daniel Popescu

Renault, furnizorul de motoare al Lotus, susţine că echipa înregistrează probleme din cauza absenţei din prima sesiune de teste a anului şi consideră că va deveni competitiva după îmbunatăţirea fiabilităţii.

Lotus a fost singura echipă care nu a participat la prima sesiune de teste premergătoare noului sezon de la Jerez, iar ulterior a parcurs cel mai mic număr de tururi în celelalte două sesiuni desfăşurate în Bahrain.

În plus, echipa a înregistrat numeroase defecţiuni tehnice în etapa de debut din Australia

, acolo unde Romain Grosjean şi Pastor Maldonado au abandonat din cauza unor probleme la componenta MGU-K a unităţii de propulsie.

Chiar dacă sistemul face parte din unitatea furnizată de Renault, constructorul francez afirmă că adevărata cauză a problemelor înregistrate în prezent de Lotus este absenţa de la Jerez.

"Nu  avem tururi parcurse cu Lotus şi, prin urmare, nu avem experienţă. Pur şi simplu nu cunoaştem monopostul. Nici noi nu avem experienţă cu unitatea de propulsie. Lotus a construit monopostul târziu, a avut probleme cu setările şi cu manevrabilitatea. Am fost precauţi, pentru că am vrut să parcurgem mulţi kilometri, dar din păcate am avut aceste defecţiuni", a declarat Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault.

Acesta susţine că monopostul Lotus este competitiv, însă afirmă că acest lucru va fi vizibil în calificări şi curse doar după ce problemele de fiabilitate vor fi remediate.

"Soluţia este foarte simplă: mergem la Sepang şi concurăm cu aceleaşi setări pe care le-am avut în cursă din Australia, pentru că ştim că funcţionează. Nu vrem să câştigăm zecimi de secundă, vrem doar să rulăm monopostul. Dacă reuşim să parcurgem kilometri, timpii vor sosi. Trebuie doar să punem toate lucrurile în ordine", a adăugat el.

Via Autosport