Regulamentul safety car-ului se schimba din 2009

Publicat vineri, 10.10.2008 14:32 de Daniel Popescu

Regulametul masinii de siguranta se va modifica din nou incepand din 2009, urmand sa se revina la vechiul sistem.

In urma numeroaselor controverse din acest sezon competional, cand mai multi piloti au fost penalizati pentru ca au fost obligati sa intre la boxe cand acest lucru era interzis, echipele au propus modificarea regulamentului care guverneaza safety car-ul.

Astfel, incepand din sezonul 2009, se va reveni la vechiul sistem, care prevede ca pilotii pot intra la boxe imediat dupa intrarea safety car-ului pe circuit. In plus, pilotii vor trebui sa parcurga un timp minim pe turul de circuit in momentul in care masina de siguranta este prezenta pe pista.

Pilotii vor fi avertizati prin semnal luminos ca safety car-ul va intra pe pista, moment din care vor avea la dispozitie 5 secunde pentru a apasa un buton prin care sa confirme ca au luat la cunostinta de intrarea safety car-ului.

Managerul echipei BMW-Sauber, Beat Zehnde, crede ca noile reguli sunt binevenite, chiar daca acestea nu sunt perfecte. "Daca in momentul neutralizarii tocmai ai trecut de linia boxelor va fi o problemea, pentru ca trebuie sa parcurgi un tur intreg. Dar cel putin noile reguli previn pierderrea de locuri sau timp in favoarea oponentilor imediati", a declarat el pentru publicatia germana Auto Motor und Sport.

  • sharky_raduku, vineri, 10.10.2008 23:51
    ...

    in sfarsit ! a fost una din cele mai absurde reguli .

  • TeamClown, sâmbătă, 11.10.2008 00:05
    ...

    Ce regula cretina. Cica sa apesi un buton pentru a confirma ca ai luat la cunostinta de intrarea safety-car-ului. Astia nu introduc noi reguli si pentru depasiri? De exemplu ar putea sa oblige constructorii sa puna stopuri pe fata si pe spate. Astfel pilotii ar trebui obligati sa semnalizeze cand intra in depasire. Daca semnalizezi stanga si depasesti prin dreapta 10 secunde penalizare la boxe.