Red Bull tinteste podiumul in 2008

Publicat joi, 17.01.2008 15:36 de Daniel Popescu

Proprietarul Red Bull, Dietrich Mateschitz, este pregatit sa astepte inca un an pentru a asista la prima victorie in Formula 1 a echipei sale. Magnatul spune ca ar fi fericit daca Red Bull ar termina pe podium cateva curse in acest sezon.

"Cu tot simtul realitatii, am o presimtire excelenta pentru acest sezon"

, a declarat Mateschitz. "RB3 era o masina complet noua si a avut nevoie de un an de dezvoltare pana sa-si atinga potentialul. De la Marele Premiu al Japoniei am inregistrat o imbunatatire semnificativa. Echipa a muncit foarte mult si a rezolvat problemele initiale. Am construit RB4 pe aceasta baza. Pentru 2008 ma astept sa luptam cu BMW, Renault si Williams pentru locul 3 in campionat".

Intrebat daca anticipeaza ca echipa va reusi prima victorie in acest sezon, austriacul a replicat: "Ma indoiesc ca se poate intampla intr-o cursa desfasurata in conditii normale. Avem ca obietiv sa obtinem victorii in 2009. Sezonul acesta ambii piloti ar trebuie sa obtina fiecare cate doua-trei podiumuri".

Chiar daca Red Bull intra acum in al patrulea sezon de Formula 1, Mateschitz spune ca nu este ingrijorat sa astepte succesul. "Nu cred ca rabdarea mea va fi pusa la incercare in acest sezon", a declarat el. "De fapt, nu m-am asteptat niciodata ca F1 sa fie o competitie usoara".