Red Bull: "Nu suntem rapizi datorită sistemului de evacuare!"

Publicat vineri, 25.06.2010 14:26 de Daniel Popescu

Red Bull Racing susţine că sistemul de evacuare nu este esenţial pentru performanţele monopostului său, după ce Ferrari, Renault şi Mercedes GP au copiat configuraţia acestuia.

Ferrari, Renault şi Mercedes GP au introdus în acest weekend un nou sistem de evacuare pentru monoposturi, care copiază practic configuraţia celor de la Red Bull Racing.

Sistemul, care funcţionează prin evacuarea gazelor de eşapament prin deflectorul spate, promite un câştig estimat la câteva zecimi de secundă pe tur şi este elementul pe care cele trei echipe se bazează în lupta cu Red Bull.

Cu toate acestea, oficialii echipei Red Bull au minimalizat importanţa sistemului de evacuare în rezultatele obţinute în acest sezon şi susţin că performanţele echipei se datorează unor alte caracteristici.

"Suntem flataţi ca ceilalţi ne copiază. Dar este foarte dificil să introduci itemi dacă aceştia nu au fost "desenaţi" în arhitectura monopostului. Evacuările nu reprezintă motivul fundamental pentru care monopostul nostru este rapid. Este o combinaţie de factori, dar este inevitabil ca ceilalţi să te copieze când ai un monopost competitiv", a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, în paddock-ul de la Valencia.

În privinţa rivalilor de la McLaren, oficialul britanic admite ca aceştia sunt favoriţi pe circuitul de la Valencia, însă este încrezător că Red Bull Racing va înregistra rezultate bune în Marele Premiu al Europei.

"Teoretic, acest circuit este în favoarea lor. Avem două update-uri pentru monopost care ar trebui să ne ajute şi ne simţim confortabil că am fost aproape de ei la Montreal, unde nu ne aşteptam deloc să fim", a adăugat britanicul în vârstă de 36 de ani.

De asemenea, Red Bull a confirmat că a înlocuit izolaţia cutiei de viteze a monopostului lui Sebastian Vettel, lucru permis de regulamentul tehnic. Astfel, Vettel nu va fi nevoit să înlocuiască unitatea, chiar dacă a avut câteva probleme cu aceasta în Marele Premiu al Canadei.

Via | Autosport

  • coanda, vineri, 25.06.2010 16:47

    Propaganda