Red Bull mizeaza pe dezghetarea motoarelor

Publicat vineri, 24.10.2008 16:48 de Daniel Popescu

Christian Horner sustine initiativa unor echipe pentru dezghetarea motoarelor in Formula 1, intrucat unele echipe sunt avantajate de situatia actuala.

Motoarele au fost inghetate in Formula 1 cu scopul reducerii costurilor, insa mai multe echipe in frunte cu Renault si-au exprimat indoiala ca echipele de top au respectat regulamentul.

In acest context, Christian Horner, seful Red Bull, considera ca dezghetarea acestora arfi benefica.

"Da, cu siguranta exista diferente intre motoare"

, a declarat Horner pentru site-ul oficial al Formulei 1. "Renault a luat inghetarea in mod literar. Problema este ca penalizarea pe 5 ani pentru motoare este imposibil de acceptat pentru un producator, asa ca FIA a aceptat in mod responsabil - ei au toate cifrele si sunt sigur ca vor actiona in consecinta".

Red Bull a avut un debut de sezon excelent, reusind sa ocupe la un moment dat locul 4 in clasamentul constructorilor. Totusi, a doua parte a sezonului a insemnat tot atatea probleme pentru echipa, care a coborat pana pe locul 7 in clasament. Horner crede ca numeroasele accidente din acest sezon au condus la acest declin.

"Pana la Silverstone totul a decurs conform planului. De atunci am castigat doar 5 puncte si asta este frustrant. Este dificil, dar am fost implicati in prea multe accidente si am pierdut prea multe puncte in felul asta. Nimic nu a mers bine pentru noi in ultima vreme. Ar fi trebuit sa fim pe podium la Monza, o problema ciudata la cutia de viteze ne-a distrus cursa din Singapore. Pur si simplu am avut prea multe incidente si asta ne-a costat foarte mult".

Pentru ultima cursa a sezonului, Red Bull isi propune sa termine cu ambii piloti in puncte, cu atat mai mult cu cat pentru David Coulthard va fi ultimul Mare Premiu al carierei. "Obiectivul pentru ultima cursa este sa terminam cu ambele masini in puncte. Va fi ultima cursa a lui Coulthard dupa o cariera de succes si sunt sigur ca intreaga echipa va forta pentru a reveni din Brazilia cu cel mai bun rezultat posibil".

  • michelle_b, vineri, 24.10.2008 17:13
    admin

    Stiu ca nu imi dai dreptate, dar Red Bull a avut probleme nu din cauza echipei sau a masinii ci pentru ca "It is very disappointing. David (Coulthard) has unfortunately had a disappointing year. Nothing has gone his way. Before this year he’d had only a couple of accidents with Red Bull Racing. I think this year he has had 10 and that has cost us and David very dearly in points. Too often we have been relying on one car and that’s been very hard for us" deci punctarea cu 1 punct e putin cam mica, iar depunctarea lui DC e minunata, dar "lipseste cu desavirsire" ca sa parafrazez un renumit personaj. Da, stiu, in opinia ta e punctat corect, conform grilei...multumesc.

  • daniel.popescu, vineri, 24.10.2008 18:08
    @michelle_b

    Corect, insa nu uita de problemele tehnice pe care le-au avut cei de la Red Bull in ultima vreme.

  • michelle_b, vineri, 24.10.2008 18:17
    admin

    Cam ca si cei de la McLaren ? (Honda, Toyota, Force India, Ferrari, alege una dintre ele, bineinteles daca excludem accidentele de care vorbeam si eu si Horner. Si chiar lipseste cu desavirsire punctarea lui DC :P ...). Anyway, multumesc pentru raspuns :D