Red Bull a lansat noul RB4 la Jerez

Publicat miercuri, 16.01.2008 12:06 de Daniel Popescu

Red Bull Racing a prezentat in aceasta dimineata noul monopost motorizat de Renault, RB4, pe circuitul de la Jerez. Echipa mizeaza pe stabilitate pentru a avea cel mai competitiv sezon in Formula 1.

Masina este cea de-a doua al carei design a fost realizat de Adrian Newey si include aripa de tip "pod" pe care echipa a utilizat-o si la finalul sezonului trecut.

Webber a declarat saptamana trecuta ca spera ca prin continuitatea liniei de piloti, a furnizorului de motoare si a staff-ului tehnic echipa sa poata obtine rezultate mai bune in 2008.

"Cel mai important lucru pentru noi anul acesta este continuitatea", a precizat australianul. "Avem acelasi motor, aceeasi piloti si avem acelasi staff tehnic. Toti inginerii care au lucrat cu mine si cu Coulthard au ramas alaturi de noi, iar asta ne va fi de mare ajutor".

  • Hakkinen, miercuri, 16.01.2008 12:42
    Newey

    La un moment dat Newey a fost cel mai tare designer din F1, el creeand capodoperele prin care Hill, Villeneuve si Mika au castigat 4 titluri mondiale. Din pacate se pare ca acum, in afara de a copia aripa tip pod de la McLaren, nu mai are nicio idee, ramanand in 1999 ca nivel de design. Dle Newey ai vazut cum arata noul BMW?

  • MP, miercuri, 16.01.2008 17:50
    Newey

    Din cate stiu design-ul unei masine de f1 se face de catre o echipa deci meritele sunt impartite. In ceea ce priveste masina care l-a propulsat pe Hakinen campion a continuat linia inceputa de Neil Oatley