Programul echipelor in a doua zi de teste de la Jerez

Publicat miercuri, 16.01.2008 12:36 de Daniel Popescu

Echipele prezente in aceasta saptamana pe circuitul de la Jerez au continuat marti pregatirile pentru sezonul 2008.

Va prezentam programul fiecarei echipe in cea de-a doua zi de teste:

Ferrari: Kimi Raikkonen si Felipe Massa au continuat munca de dezvoltare a monopostului F2008, ambii pilotand noua masina si evaluand schimbarile setarilor. De asemenea, cei doi piloti au exersat starturile de cursa si vor continua testele si miercuri.

Renault: Alonso a revenit in forta la Renault, obtinand cel mai bun timp al zilei. Spaniolul a discutat cu inginerii pentru a afla cum a decurs prima zi si a pilotat in concordanta cu regulamentul pentru 2008, inclusiv fara tractiune controlata. A fost o buna oportunitate pentru a se aclimatiza cu echipa pentru care a lucrat in trecut timp de 6 ani.

McLaren: Pilotii McLaren s-au remarcat prin distantele lungi parcurse, Pedro de la Rosa si Heikki Kovalainen continuand munca de dezvoltare a noului monopost MP4-23. De asemenea, cei doi au testat si pneurile Brisgestone Potenza, urmand ca miercuri Lewis Hamilton sa i se alature lui Kovalainen.

Toro Rosso: Pilotii STR au testat diversele componente aerodinamice, continuand si munca la sistemele electronice pentru 2008. Sebastian Vettel a evaluat si diferitele materiale pentru frane, in timp ce Sebastien Bourdais a testat cutia de viteze.

Toyota: Timo Glock a avut pentru prima oara oportunitate de a testa monopostul TF108. Principalele puncte de agenda pilotului german au fost verificarea sistemelor si colectarea datelor referitoare la modul in care raspunde masina la schimbarile setarilor. Cel de-al treilea pilot al team-ului, Kamui Kobayashi, a testat electronica si cutia de viteze.

Red Bull: Mark Webber a revenit la volanul monopostului RB3 continuan programul de dezvoltare inceput luni, echipa concentrandu-se pe dezvoltarea sistemelor electronice pentru 2008.

Force India: Giancarlo Fisichella a testat pentru prima oara monopost echipei lui Vijay Mallya dupa ce a semnat contractul de pilot titular. Italianul a continuat programul echipei referitor la setari si la integrarea unitatii de control standard pentru 2008.

Super Aguri: Pilotul de teste al echipei, James Rossiter, nu a luat parte la teste intrucat noile componente ale masinii necesare dupa problemele de luni au sosit cu mare intarziere.