Rampf: "Vor fi mai multe intrari la boxe in 2008"

Publicat marţi, 15.01.2008 15:40 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al echipei BMW, Willy Rampf, crede ca schimbarile aduse calificarilor vor conduce la mai multe opriri la boxe in timpul curselor.

"Este posibil sa apara tendinta de a opri de mai multe ori la boxe", spune Rampf. "Conform regulamentului sportiv pentru a treia parte a calificarilor nu putem realimenta dupa calificari, asadar combustibilul pe care il punem in masina pentru Q3 va ramane si pentru cursa. Asta ar putea conduce la mai multe opriri la boxe pentru a nu avea o masina grea in Q3"

.

La randul sau, David Coulthard a marturisit ca nu va simti lipsa celor 5 minute elimitate din ultima parte a sesiunilor de calificari. FIA a decis ca ultima parte a calificarilor sa fie redusa de la 15 la 10 minute, pentru a elimina tururile in care pilotii concurau doar pentru consumarea benzinei. In plus, echipele nu mai au dreptul sa realimenteze dupa Q3.

"Cred ca era o pierdere de vreme si o insulta la adresa fanilor si a pilotilor sa vada masinile pe pista la un potential de numai 80%", a declarat Coulthard. "Masinile de Formula 1 sunt construite sa ruleze la capacitate maxima atat in calificari, cat si in cursa. Sa avem o sesiune de calificari in care pilotii ruleaza la 80% din potential doar pentru a consuma benzinanu este foarte ecologic. In aceasta sesiune de 10 minute tot ce facem este sa imprastiem CO2 in atmosfera, iar pilotii si masinile nu sunt la limita".