Rampf: "F1.08 este suficient de puternic"

Publicat luni, 14.01.2008 16:02 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al BMW-Sauber, Willy Rampf, este increzator ca F1.08 va fi suficient de puternic pentru a lupta pentru locurile fruntase, insa ramane precaut pana cand va vedea ce imbunatatiri vor aduce principalii rivali.

"Din ceea ce am vazut la simularile in tunelul de vant sunt increzator ca vom avea rezultate pozitive cu F1.08"

, a declarat Rampf cu ocazia lansarii noului monopost. "Suntem increzatori, dar totul depinde de concurenta noastra si vom vedea la Melbourne cat de competitivi suntem. Suntem increzatori in produsul pe care il vedem aici".

Rampf spune ca echipa a muncit mult pentru a avea o masina stabila care sa fie usor de manevrat conform regulamentului din 2008. "Pentru a avea o masina mai stabila, aerodinamica trebuie sa fie foarte stabila si sa nu pierdem din forta de apasare aerodinamica in viraje. De asemenea, trebuie sa imbunatatim aderenta si sa avem un feedback mecanic", a adaugat Rampf. "Cea mai diferita parte este aripa fata, este o aripa fata foarte masiva, dar este mai putin sensibila in viraje. Cele mai mari schimbari se refera la electronica, interzicerea tractiunii controlate si sistemul de frane, astfel ca anticipam ca masinile vor fi mai "nervoase", iar pilotii vor face greseli mai usor".