BMW sustine reducerea costurilor in F1

Publicat luni, 14.01.2008 16:39 de Daniel Popescu

Seful departamentului de motorsport al BMW-Sauber, Mario Theissen, este in favoarea introducerii unor bugete maxime pentru a reduce costurile in Formula 1.

"Cu siguranta reducerea costurilor este oportuna, sprijinim aceasta idee. Cred ca ideea unui buget maxim anual arata foarte atractiv", a declarat Theissen in timpul lansarii noului monopost.

"Cel putin ar trebui sa analizam cum ar putea functiona asta, care ar trebui sa fie bugetul maxim. Cu siguranta as prefera limitarea bugetului decat restrangerea unor arii specifice de dezvoltare".

Comentariile lui Theissen vin dupa o intalnire a echipelor de saptamana trecuta, in care s-a discutat si despre eventuala limitare a testelor in tunelul de vant. Theissen considera insa ca nu aceasta este solutia potrivita. "Din mai multe motive consider ca nu ar fi abordarea ideala. In primul rand nu ar fi corect pentru ca toate echipele folosesc o linie de referinta diferita. In al doilea rand este imposibil sa faci politie si in al treilea rand cred ca provocarea este sa ne consumam resursele acolo unde putem obtine maxim de performanta. Daca o echipa decide sa ofere mai multi bani pe piloti, este posibil ca o alta echipa sa investeasca multi bani intr-un calculator".